Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Love & Life 20 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Oh hell no! Zoveel bacteriën zitten er op jouw waterflesje

Het is natuurlijk hartstikke goed voor het milieu dat jij je plastic waterflesje een tweede leven geeft door hem opnieuw te vullen met water, maar dan is het wel slim om ‘m goed schoon te houden. Een onderzoek toont namelijk aan dat niet niet zo goed zou zijn voor je eigen gezondheid, omdat er een legio bacteriën verzameld zit op het flesje waar jij steeds aan lurkt. Goor.

Waterflesjes en bacteriën

Threadmill voerde het onderzoek uit en vergeleek het aantal bacteriën op 12 verschillende soorten waterflesjes. Er kwam naar voren dat op flesjes met een draaidop zich de meeste bacteriën nestelen, want daar zitten gemiddeld wel 900.000 colony-forming units – deze leuke naam hebben ze bedacht voor de bacterie – per vierkante centimeter op. Volgens hen staat drinken uit zo’n flesje gelijk aan het likken van je hond zijn speeltje.

Op de tweede plaats staat het flesje met een knijpdop, waar ongeveer 160.000 bacteriën per vierkante centimeter op zitten. Dit vergeleken de onderzoekers dan weer met het eten uit je hond z’n voerbak. Wij moeten even bijkomen van dit deze vreemde vergelijkingen, maar doeltreffend zijn ze wel.

Waar de meeste bacteriën die de onderzoekers tegenkwamen niet per se gevaarlijk zijn, kwamen ze ook een paar tegen die huidinfecties of bloedvergiftiging kunnen veroorzaken. Goed schoonhouden dus!

Wil je graag milieubewust water drinken? Dan adviseren de onderzoekers je om een metalen waterfles te kopen die je elke dag even in de vaatwasser stopt. Dan weet je zeker dat je net zo lief bent voor jezelf als voor het milieu.

The Lad Bible

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Oh hell no! Zoveel bacteriën zitten er op jouw waterflesje
Sluiten