Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 12 jan 2016

Oh my: zo maak je ‘one bite’ Nutella donuts

Helemaal blij worden we van de combinatie Nutella en deeg. Plus, dit recept is het perfecte excuus om dat laatste beetje uit de Nutella pot te mogen lepelen.

Dit heb je nodig:
– 1 kopje ongezouten boter
– 1/3 kopje volle melk
– 1 ei
– 1 eigeel
– 1 theelepel vanille extract
– 1 1/2 kopje bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 1/4 kopje suiker
– snufje zout
– 4 eetlepels Nutella

Zo ga je te werk:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en vet een mini-muffin bakplaat in met 2 eetlepels boter. Eventueel kun je er ook nog een eetlepel bloem overheen strooien.

2. Smelt de helft van de overgebleven boter in een pan totdat deze een lichtbruine kleur heeft gekregen. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat de boter vijf minuten afkoelen.

3. Mix de melk, het ei, het eigeel en het vanille extract door elkaar met een garde en voeg hier de gebruinde boter al roerend aan toe.

4. Doe in een andere kom de bloem, een snufje zout en de helft van de suiker bij elkaar.

5. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix dit totdat er een glad mengsel ontstaat.

6. Lepel een theelepel van dit mengsel in de muffinvormpjes (tot ongeveer de helft). Voeg hier vervolgens 1/2 theelepel Nutella aan toe en dek af met nog een theelepel deeg. Zorg er voor dat de Nutella in het midden terecht komt en er vanaf de buitenkant geen Nutella meer te zien is.

7. Bak de muffins gedurende 10-12 minuten, totdat ze een goudbruine kleur hebben gekregen. Laat ze vervolgens 5 minuten afkoelen in de bakplaat en haal ze er daarna uit met een mes.

8. Smelt de rest van de boter op dezelfde manier en doe de overgebleven suiker in een kom. Dip de donuts eerst in de boter en dan in de suiker, zodat ze helemaal helemaal bedekt zijn. De donuts zijn het lekkerst als ze warm geserveerd worden.

Ook proberen: deze super easy Nutella cinnamon rolls.

Reageer op artikel:
Oh my: zo maak je ‘one bite’ Nutella donuts
Sluiten