Suze van As
Suze van As Love & Life 28 mei 2018

Oh no! Deze etenswaren kunnen je pil minder effectief maken

We willen je niet bang maken, maar het is wel goed om te weten dat sommige etenswaren de werking van de pil kunnen beïnvloeden. Zo kun je er in ieder geval rekening mee houden wanneer nodig.

Hoewel de meesten van ons ‘m gebruiken, weten we dat de pil niet de ideale anticonceptie is. Het beïnvloedt je hormonen en er is veel speculatie over de (negatieve) invloed die het heeft op je gemoedstoestand. Handig is-ie echter wel, aangezien je dit volledig op eigen houtje kunt doen. Als je aan de pil zit, is het echter wel handig om te weten dat deze vier etenswaren de werking van de pil kunnen aantasten.

1. Detox-thee

En wij maar denken dat we mega goed bezig zijn als we een kopje detox-thee opslurpen. Deze thee kan de werking van de pil beïnvloeden omdat het in de meeste gevallen ook laxerend werkt. En als je de bijsluiter van je pil gelezen hebt, weet je dat diarree ervoor kan zorgen dat je de werkende stoffen van de pil al kwijtraakt voordat ze zijn opgenomen. Hierdoor werkt het dus niet voldoende.

2. Geactiveerd houtskool

Houtskool wordt gebruikt als kleurstof, maar bestaat ook in supplementvorm. Die geweldige zwarte ijsjes die bij je ziel passen, kun je dus maar beter laten staan als je aan de pil bent. Houtskool absorbeert namelijk de stofjes in je maag, en het kan dus ook gebeuren dat de werkende stoffen van de pil zo geabsorbeerd worden en dus niet in je systeem terecht komen.

Food for your mood ? weekends were made for indulging in your darker side; with the @little.damage Dark Cinns flavor! It tastes like horchata! GET IT BEFORE ITS GONE! ?: @jeskagrecco

3,640 Likes, 28 Comments – Little Damage Ice Cream Shop? (@little.damage) on Instagram: “Food for your mood ? weekends were made for indulging in your darker side; with the @little.damage…”

3. Kruidensupplementen

Ook hier gaan we weer de mist in door te denken dat ze nul onschuld bevatten. In zekere zin zijn ze natuurlijk ook goed voor je, maar als je teveel slikt, kan het de werking van je pil beïnvloeden.

4. Grapefruit

Dit vinden we misschien wel de ergste, aangezien grapefruit een heerlijke en supergezonde vrucht is. Gelukkig zorgen grapefruits zélf er niet voor dat je opeens zwanger kunt worden – die werking tast de vrucht niet aan. Wat grapefruits wél doen, is de bijwerkingen van de pil beïnvloeden. Grapefruit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je borsten (extra) pijn doen en je menstruatiebloed dikker wordt. Mocht je hier last van hebben en veel grapefruit eten, dan zou je dit wellicht eens kunnen testen.

Eindelijk een ijsje dat bij je outfit en je ziel past

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

elite daily

Reageer op artikel:
Oh no! Deze etenswaren kunnen je pil minder effectief maken
Sluiten