Renée
Renée Entertainment 3 maart 2018

Oh no! Dit was het oorspronkelijke einde van Disney’s Frozen

Met een box office van meer dan een miljard euro is Frozen de meest succesvolle animatiefilm ooit, maar nu blijkt dat het einde van de film uit 2013 eigenlijk héél anders bedoeld was. De makers deelden het oorspronkelijke verhaal, dat toch heel wat minder goed afloopt voor Elsa.

Het team achter de film bleek op een bepaald moment helemaal vast te lopen in het verhaal, waarna screenwriter Jennifer Lee een ultimatum kreeg. Disney’s animation chief Ed Catmull vertelde Jennifer het volgende: “If you can make that ending pay off and if we can really feel it, I think we’ll have a successful film. And if you don’t… we’ll have nothing.”

Kristen Bell, de stem van Anna, deelde eerder al dat in het oorspronkelijke verhaal ijskoningin Elsa een meer ‘typische’ schurk was, en dat Anna en Elsa eigenlijk geen koninklijke familie waren. Ze waren zelfs niet eens zussen, deelt producer Peter Del Vecho met Entertainment Weekly. Peter: “We started out with an evil female villain and an innocent female heroine and the ending involved a big epic battle with snow monsters that Elsa had created as her army.”

Het oorspronkelijke verhaal

Frozen heeft een heleboel verschillende verhalen gekend, en alle eerdere concepten gingen over een heerser met een bevroren hart, die het koninkrijk van Arendelle helemaal zou verwoesten. Anna was een typische held, en Elsa een typische schurk. Elsa is een minachtende vrouw, die bij het altaar is gedumpt op haar trouwdag en haar eigen hart bevroor om nooit meer iemand te kunnen liefhebben. Anna en de kijkers leren hierdoor dat zij de schurk zal zijn in het verhaal. In het oorspronkelijke verhaal stuurt Elsa hordes van sneeuwmonsters op de helden uit de film af, terwijl Kristoff verliefd wordt op Anna, en haar uiteindelijk redt.

Om een halt te roepen aan de aanvallen van sneeuwmonsters, creëert Prins Hans een gigantische lawine, die ook voor Anna, Elsa en heel Arendelle een risico veroorzaakt om onder de sneeuw bedolven te worden. Anna overtuigt Elsa om haar krachten te gebruiken om het koninkrijk te redden, nadat de film begint met de van oorsprong gevoelloze Hans, niet Elsa. Als resultaat van deze actie ontdooit Elsa’s hart, en kan ze weer liefde voelen.

Voor het team van Frozen was dit verhaal echter niet sterk genoeg

Peter: “The problem was that we felt like we had seen it before. We had no emotional connection to Elsa — we didn’t care about her because she had spent the whole movie being the villain. We weren’t drawn in. The characters weren’t relatable.” Na deze halt begon de herevaluatie van de film, en vroegen de makers zich af of Elsa wel echt een schurk zou moeten zijn.

De oplossing? Anna en Elsa zussen maken

Door deze twee hoofdrollen familie van elkaar te maken, zou Elsa zelf ook bang worden voor wat ze aan zou kunnen richten met haar krachten; bang voor wat ze haar eigen familie aan zou kunnen doen. Hierdoor kwam er een type dat volledig voor de liefde ging, en een type met angst, waardoor Elsa niet meer een pure schurk was, maar juist iemand waarbij sympathie kwam kijken. Peter: “…instead of the traditional good vs. evil theme we had one that we felt was more relatable. Love vs. fear, and the premise of the movie became that love is stronger than fear.”

Wat zou jij van het oorspronkelijke verhaal gevonden hebben? En ben je blij dat van Elsa en Anna toch zussen zijn gemaakt?

Entertainment Weekly

Reageer op artikel:
Oh no! Dit was het oorspronkelijke einde van Disney’s Frozen
Sluiten