Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 24 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Dit is waarom olijfolie het perfecte (en goedkope) ingrediënt is voor gezond en glanzend haar

We gebruiken olijfolie bijna dagelijks in de keuken, maar er zijn nog veel meer plekken waar de dressing tot zijn recht komt. Eén van die plekken is in je haar. Olijfolie zou namelijk hét ingrediënt zijn voor gezond en glanzend haar.

We kunnen tientallen euro’s uitgeven aan dure producten die (laten we eerlijk zijn) vrijwel nooit werken. Maar gelukkig zijn er meer opties. Natuurlijke olijfolie zou namelijk net zo effectief zijn en dit is waarom.

De voordelen van olijfolie

Olijfolie is heerlijk over je caesar salad, maar het wordt ook al eeuwen gebruikt voor beauty rituelen. Zo schijnt Cleopatra er vroeger in te hebben gebadderd en kan je het ook gebruiken als een soort scheerschuim en make-up remover.

Olijfolie voor je haar

Maar ook voor je kapsel is olijfolie een wondermiddel. Het zorgt namelijk voor glans, dikte, zachtheid én sterke punten. Wat willen we nog meer?

Olijfolie zit vol met antioxidanten die veroudering tegengaan en hydrateren. Die antioxidanten versterken de kwaliteit van je haar dus ook weer. Daarnaast bevat olijfolie vitamine A en E. Deze vitamines beschermen keratine in je haar en helpen het vocht te behouden. Wat al helemaal fijn is, is dat olijfolie ook geschikt is voor gevoelig en beschadigd haar omdat het zo natuurlijk is en vol met voedingsstoffen zit.

Paul Windle, oprichter van Windle London, zegt: “Both olive (and coconut) oils are very popular in their countries of origin. There are two reasons for this: the oils are quite heavy and suit the thicker hair types that exist in these countries and the sun as it really helps breakdown the oil and opens up the hair to absorb.”

Hij vertelt verder: “The key is to find a carefully selected blend of oils to reap the maximum benefits that the world’s natural oils have to offer. Living in London’s climate and often polluted city, it’s important to also opt for finer, lighter oils such as monoi, baobab and oat oils. Find a blend that works for you and your hair type, depending on shape, texture, condition and lifestyle. By blending your favourite oils, your hair (and scalp) will reap the maximum benefits that the world’s natural oils have to offer.”

Alsof dat nog niet genoeg is, is het product ook perfect om te gebruiken om je hoofdhuid gezond te houden. Het hydrateert namelijk en het vermindert eventuele irritatie dat gaande is op je hoofd. Het maakt je haar ook zacht en zorgt voor een minder pluizig kapsel, wat ook wel fijn is met dit vochtige weer.

Zo gebruik je het

Het is dus belangrijk om een passende olie te vinden omdat de kans anders groot is dat het te zwaar voor je haar is. Olijfolie werkt het best op dik en droog haar. Hoe je het wil gebruiken is helemaal up to you. De opties zijn onder andere om het te gebruiken als conditioner, maar ook als een hot oil treatment of een styling product. Al met al genoeg opties om het product vanaf nu ook in je douche te laten staan.

Reacties 0
Reageer op artikel:
Dit is waarom olijfolie het perfecte (en goedkope) ingrediënt is voor gezond en glanzend haar
Sluiten