Renée
Renée Love & Life 24 jul 2017

Je jeugdheld ‘Paint’ komt na 32 jaar te overlijden

Het was één van je grootste vrienden tijdens je kinderjaren en je hebt er ontiegelijk veel mee geknutseld en gekunsteld: het beeldbewerkingsprogramma Paint. Toch lijkt het iconische programma van Microsoft na 32 jaar niet zo onsterfelijk als het eerder deed lijken.

We begrijpen het aan de ene kant wel: Paint was eigenlijk al best een beetje verouderd op de allereerste dag van iedere nieuwe versie die uitkwam, maar toch pinken we een traantje weg.

In de volgende update van Windows, de Autumn-editie, zal het originele Paint niet meer te bekennen zijn. Eerder dit jaar werd al een 3D-versie van het populaire programma gelanceerd, dat wel terug te vinden zal zijn in de komende update, echter zal het voormalige paradepaardje dan eindelijk het graf opzoeken.

De allereerste versie van Paint spotten we in de eerste editie van Windows, met nummer 1.0, en pas in Windows 98 konden je plaatjes ook in JPEG worden opgeslagen. Het was vooral dié update die ons helemaal los liet gaan met onze oude Windowsjes en waarmee we de mooiste kunstwerkjes creëerden voor al onze vrienden en familie. Best wel een gemis!

Andere Microsoft-programma’s die ook de pijp uit gaan of zijn gegaan, zijn Outlook Express, Reader app en Reading list.

The Independent

Reageer op artikel:
Je jeugdheld ‘Paint’ komt na 32 jaar te overlijden
Sluiten