Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 12 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

OMG: King Charles moet Prince William £700.000 aan huur betalen om zijn eigen huis te blijven wonen

Queen Elizabeth is nog maar nét overleden, maar er zijn per direct al een aantal grootse veranderingen in gang gezet. Prince Charles werd King Charles, Kate Middleton werd de Princess of Wales en het huis van Charles werd van Prince William.

We’ll never be royals…

Flinke erfenis voor William

Bij een verandering van titel hoort een verandering van het aantal en het soort verantwoordelijkheden. William & Kate zijn vanaf nu niet alleen de hertog en hertogin van Cambridge, maar ook van Cornwall. Dit betekent dat Prince William vanaf nu officieel Cornwall bestuurt. Met dit hertogdom erfde de prins zo’n 52.449 hectare land en voor £345.000.000 aan onroerend goed. Uhm… ja, een cadeautje van £345 miljoen dus.

Koninklijke huurbaas

Één van de privé-eigendommen die bij het hertogdom hoort is Highgrove: het stek(je) van King Charles waar hij erg aan gehecht is. Doordat William nu de eigenaar is zal Charles hem huur moeten gaan betalen om gebruik te blijven maken van het huis. In The Daily Mail was te lezen: “Van Charles wordt verwacht dat hij zijn geliefde Highgrove als familiehuis behoudt. Het is eigendom van het hertogdom Cornwall, welke William zal erven wanneer Charles koning wordt. William zal hiermee dan de huisbaas zijn van zijn vader en krijgt hiervoor £700.000 per jaar.” Intens!

Hoezo crisis?

Mocht je dit al veel vinden, weet dan dat dit nog maar slechts een ieniemienie deeltje is van het fortuin dat William dit jaar met zijn Hertogdom zal verdienen. Hoewel hij de bezittingen van het hertogdom niet mag verkopen voor zijn eigen portemonnee, zal William toch flinke inkomsten genereren uit zijn nieuwe bezittingen onder andere door de verhuur ervan. Wetende dat (toen nog prins) Charles in 2021/22 zo’n 23 miljoen pond verdiende, kun je ervan uit gaan dat William ditzelfde bedrag, zo niet dan meer, per jaar zal krijgen.

Queen of style: dit was de stijlevolutie van Queen Elizabeth door de jaren heen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.