Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 20 aug 2018

Dit is waarom je altijd een beetje single moet zijn in je relatie

Als je verliefd bent, is het logisch dat je in het begin volledig opgaat in je relatie. Toch is het wel heel belangrijk om jezelf niet te verliezen in een relatie. Dit is waarom je altijd een beetje single moet zijn.

Single in een relatie

We blijven ons verbazen over mensen die het huis van hun partner zo goed als niet meer verlaten wanneer ze in een relatie zitten. Hun handen lijken wel aan elkaar vastgelijmd. Eigenlijk zie je ze alleen wanneer hun partner toevallig iets te doen heeft of als het uit is.

Nope, niet oké. Je moet altijd een beetje single zijn door onafhankelijk te leven en je eigen ding te houden. Je wilt je vriendinnen niet laten voelen als vervanging totdat Tinder bae nummer drie langskomt. Psycholoog en professor psychiatrie op New York University, Irene S. Levine, legt ons uit waarom onafhankelijk zijn zo belangrijk is.

1. Goede vrienden = goede relatie

Je partner is niet in staat je alles te zijn. Daarom heb je goede vrienden om je heen nodig. Er bestaat niet zoiets als de enige echte waar je letterlijk alles mee kan bespreken.

“Popular culture romanticises the myth of the one and only, both in mates and best friends. No one individual, neither a partner nor friend, can fulfil all of any one individual’s needs.”

2. Eigen sociale leven

Een sociaal leven hebben naast je relatie zorgt ervoor dat het tussen jullie ook leuk blijft. Je wilt niet dat koppel zijn dat alleen samen ergens naartoe gaat. Af en toe moet je even alleen met je vrienden kunnen praten.

“Having friends outside a relationship can help enrich the relationship between partners. It enables both of them to have new experiences that broaden their interests and perspectives, and pursue passions that otherwise might fall dormant.”

3. Tijd in je carrière steken

Ook keihard aan je eigen carrière werken zorgt ervoor dat je relatie beter gaat. Irene zegt hierover het volgende: “Talking about your personal experiences can help you better understand each other’s career trajectories and workplace hassles. A nice mix of sameness and differences provides the best of both worlds.”

Het klinkt best logisch, maar het gebeurt vaak dat mensen ook hun studie of werk een klein beetje verwaarlozen vanwege een relatie. Dat is niet de bedoeling natuurlijk.

4. Je eigen hobby’s

Onderzoek toont aan dat het evenredig verdelen van je leven stress en depressie vermindert. Het zit zo. Als je hele wereld draait om je relatie dan zal een kleine ruzie echt als het einde van de wereld voelen.

Als je naast je lief ook je werk, je vrienden en je eigen hobby’s hebt dan is alles makkelijker te relativeren. Je wereld stort niet meteen in wanneer jullie een ruzie hebben over het weggooien van het vuilnis.

5. Slaap zo nu en dan alleen

Als je samenwoont kan het lastig zijn, maar probeer eens in de zoveel tijd een nachtje alleen te slapen. Er is niks zo saai als alles over je bae te weten, ook al zien veel mensen dit als #relatiegoals.

Een nachtje alleen zorgt voor een beetje mysterie. Barack Obama heeft ooit in een interview het volgende gezegd: “It’s that tension between familiarity and mystery that makes for something strong, because, even as you build a life of trust and comfort and mutual support, you retain some sense of surprise or wonder about the other person.” En als Obama het zegt, is het waar.

6. Alleen zijn is belangrijk

Het is belangrijk dat je vanaf het begin af aan aan je partner duidelijk maakt dat je zo nu en dan eventjes alleen moet zijn. Vindt hij of zij dit echt niet oké? Dan is je lief te controlerend.

Zo nu en dan jullie standaard Netflix en chill avondje verplaatsen omdat je een werkuitje hebt of whatever moet gewoon kunnen en is juist heel belangrijk.

7. Als het uitgaat is dat oké

Als je al het bovenstaande hebt gedaan en het gaat toch uit? Dan voelt het hopelijk minder als het einde van de wereld. Een break-up is altijd kut, of het nu wel of niet jouw beslissing was. Maar als je relatie je hele wereld was dan val je echt in een enorm gat.

Dus, conclusie van dit hele verhaal? Houd je sociale leven in stand, blijf je eigen ding doen en werk aan jouw leven. Je partner hoort een toevoeging te zijn so you do you boo.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Dit is waarom je altijd een beetje single moet zijn in je relatie
Sluiten