Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 26 mei 2019
Leestijd: 4 minuten

Deze 8 onbekende en kleinere festivals mag je deze zomer absoluut niet missen

Festivals als Amsterdam Open Air, Lowlands en Vunzige Deuntjes zijn hartstikke leuk en kennen we allemaal. Toch ben je als trouwe bezoeker van de bekende festivals weleens toe aan iets nieuws, iets kleins en onbekends. Daarom zetten wij vandaag acht onontdekte pareltjes voor je op een rijtje die je deze zomer niet mag missen.

De grote feestjes zijn niet voor niets zo groot, ieder jaar is het er weer feest. Toch zijn nog veel hidden gems in festival-land en die bespreken wij graag met je.

8x onbekende festivals die net zo leuk zijn als de grotere feesten

Pak je agenda er maar vast bij, want op de volgende datums ben jij aan het feesten met een drankje in je hand.

1. Diynamic Festival – 1 juni

Op zaterdag 1 juni staat het prachtige Amsterdamse Bos in het teken van Diynamic Festival. Wie niet vies is van wat stevige technodeuntjes, die is hier aan het juiste adres. Diynamic Festival heeft twee stages, namelijk een house- en een technostage. Dat het een klein festival is, betekent niet dat er geen grote namen draaien. Onder anderen Adriatique, Solomun en Tale of Us vind je hier achter de decks.

@undercatt at Stage 2 of @diynamicfestival Amsterdam! ??

978 Likes, 7 Comments – Diynamic Music (@diynamicmusic) on Instagram: “@undercatt at Stage 2 of @diynamicfestival Amsterdam! ??”

Tickets kosten €48 en koop je hier.

2. Ohm Festival – 8 juni

In Delft vindt op 8 juni Ohm Festival plaats, waar je de hele dag luistert naar de lekkerste elektroniche muziek. Het festival telt vier stages en daar draaien onder anderen Tom Trago, Stranger en Festimi Soundsystem. Ook is hier zo’n gezellige Desperados-stage te vinden, nog meer reden om te gaan dus.

Het lijkt er op dat jullie al zin hebben in #ohmfestival2019 want 81% van de regulars zijn al uitverkocht! ? Haal nu nog ff een van de laatste regulars via de link in onze bio.

37 Likes, 2 Comments – Ohm Festival (@ohmfest) on Instagram: “Het lijkt er op dat jullie al zin hebben in #ohmfestival2019 want 81% van de regulars zijn al…”

Tickets kosten €39,68 en koop je hier.

3. De Zon Festival – 9 juni

Op eerste Pinksterdag is er niets leukers te doen dan naar De Zon Festival te gaan. Hier is voor ieder wat wils, dus al je vrienden gaan dit leuk vinden. Verwacht er een buikschuifbaan, après-skihut en een Primo Disco party. Nog een voordeel: de maandag erna ben je sowieso vrij.

De Zon 2019, Pinksterzondag 9 juni op de legendarische festivalgrond van @ndsm!

74 Likes, 4 Comments – De Zon (@dezonfestival) on Instagram: “De Zon 2019, Pinksterzondag 9 juni op de legendarische festivalgrond van @ndsm!”

Tickets kosten €40,00 en koop je hier.

4. Mandala Festival – 27 t/m 30 juni

Mandala Festival is geen festival zoals je deze kent. Het festival draait naast muziek en gezelligheid, ook om kunst, theater en workshops. In vakantiepark De Bergen Wanroij zet jij je tentje neer waar je wilt en vanaf dat moment is het genieten geblazen. De line-up is hartstikke divers, van Fresku tot Samuel Deep.

Fun fact: Mandala is bedacht door Julia Mingers, de dochter van Marcel Mingers. Marcel is dé man achter Solar Weekend en Extrema. Julia tekende het festival toen ze vier jaar oud was en noemde het Mandala. Papa besloot om van die tekening een écht festival te maken. En voilà, Mandala was geboren.

De inschrijvingen voor Tribe-hosts en Creators zijn geopend! Bouw jij mee aan ons festival? Schrijf je vooral in, want: zonder Tribes en Creators, geen Mandala Festival 2019! Inschrijven kan op onze website! #linkinbio #tribes #creators #mandala19

55 Likes, 0 Comments – Mandala Festival (@mandalafestival) on Instagram: “De inschrijvingen voor Tribe-hosts en Creators zijn geopend! Bouw jij mee aan ons festival? Schrijf…”

Weekendtickets kosten €89,50 en koop je hier.

5. Chin Chin Festival – 6 juli

Misschien ben je weleens in de Chin Chin Club geweest. Vond je dit leuk? Dan haal jij op zaterdag 6 juli je hart op tijdens het Chin Chin Festival. Hier hoor je voornamelijk hip-hop, disco en hitjes van vroeger. Onder anderen DJ Abstract, Def Rhymz en Benny Rodrigues treden hier op.

Strike a pose! ??? #chinchinfestival

142 Likes, 0 Comments – Chin Chin Festival (@chinchinfestival) on Instagram: “Strike a pose! ??? #chinchinfestival”

Tickets kosten €38,50 en koop je hier.

6. Reggae Rotterdam – 28 juli

Zin om eens naar een relaxed muziekje te luisteren tijdens een festival? Dan is Reggae Rotterdam jouw ding. Zie dit festival in het Kralingse Bos als een gezellig samenkomen. Lekker relaxen, drankjes drinken en eten van de vele foodtrucks. Klinkt als een topdag, toch?

Zo ziet nou een lekker dagje Reggae Rotterdam festival eruit! Check het door de ogen van een bezoeker, Berry Nice media. Als dat geen genieten is! ONE❤️??

299 Likes, 13 Comments – Reggaerotterdam (@reggaerotterdam) on Instagram: “Zo ziet nou een lekker dagje Reggae Rotterdam festival eruit! Check het door de ogen van een…”

Tickets kosten €35 en koop je hier.

7. SWF – 17 augustus

Wie weleens op Amsterdam Open Air is geweest, weet wat STRAF_WERK is. STRAF_WERK is een begrip in de house en techno scene en ze houden ieder jaar weer een festival. Dit jaar vindt het plaats in het Havenpark in Amsterdam en de organisatie heeft weer een line-up weten te strikken waar je u tegen zegt. Niemand minder dan Kölsch, Len Faki, Ben Klock en Fjaak vind je hier op het podium.

Magit Cacoon heeft het allemaal: DJ, producer en vocaliste. Met haar atmosferische techno sound is ze perfect voor onze nieuwe stage ????????. #swf2019 #strafwerk #festival #magitcacoon #parallel

211 Likes, 15 Comments – STRAF_WERK (@straf_werk) on Instagram: “Magit Cacoon heeft het allemaal: DJ, producer en vocaliste. Met haar atmosferische techno sound is…”

Tickets kosten €47,50 en koop je hier.

 8. Parels van de Stad – 14 september

Over pareltjes gesproken, dit festival mag jij niet missen deze zomer. Vorig jaar debuteerde het festival bij Blijburg aan Zee in Amsterdam en dat was een groot succes. Dit jaar verzamelen alle parels uit het Amsterdamse nachtleven zich opnieuw voor dit festival. Grote kans dat jouw favoriete club of bar er een stage host.

Zodat je alvast even kunt nagenieten van Parels van de Stad! We willen nogmaals iedereen bedanken die ervoor gezorgd heeft dat deze fissa super LIT was! ? p.s. De volledige aftermovie komt eraan en pre-registreer je alvast voor volgend jaar via www.parelsvandestad.nl ❤ Track: Mitchell Yard x Pasquinel – Para Baixo

156 Likes, 22 Comments – Parels van de Stad (@parelsvandestad) on Instagram: “Zodat je alvast even kunt nagenieten van Parels van de Stad! We willen nogmaals iedereen bedanken…”

Registreren voor tickets doe je hier.

Zoek je het toch liever wat groter op? Deze festivals binnen Europa hebben dezelfde vibe als Coachella.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 8 onbekende en kleinere festivals mag je deze zomer absoluut niet missen
Sluiten