Anne-Margreet
Anne-Margreet Love & Life 25 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek: dit is hoe vaak gelukkige stellen seks hebben

Is dat erg? Zolang je maar eens per week ruimte in je agenda vrij maakt voor sexy time is er helemaal niets aan de hand. Uit onderzoek van de University of Toronto blijkt namelijk dat stellen die vaker dan één keer per week seks hebben helemaal niet gelukkiger of minder gelukkig zijn. Data van meer dan 25.000 mannelijke en vrouwelijke Amerikanen tussen de 18 en 89 jaar oud laat zien dat stellen die één keer per week seks hebben over het algemeen het gelukkigst zijn.

Deze bevindingen moeten de druk die stellen voelen om zo vaak mogelijk seks te hebben enigszins verlichten. Maar dit onderzoek schrijft natuurlijk niet voor hoe vaak je seks zou moeten hebben; uiteindelijk moet ieder stel voor zichzelf bepalen wat de juiste frequentie is. Voor het ene stel kan dat meer zijn dan voor het andere stel. Als het op seks aankomt is er niks goed of fout, zolang je je er zelf maar prettig bij voelt.

Geen zin? Uit onderzoek blijkt dat een uurtje langer slapen al wonderen kan doen voor je seksleven:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Onderzoek: dit is hoe vaak gelukkige stellen seks hebben
Sluiten