Dit vinden mannen schijnbaar de perfecte borsten

First of all, borsten zijn er in alle soorten en maten. Alle borsten zijn mooi zoals ze zijn. Maar als er dan onderzoek wordt gedaan naar wat mannen de ideale borsten vinden, zijn we stiekem toch wél benieuwd.

Voor een Brits onderzoek zijn 1.315 respondenten gevraagd om uit verschillende foto’s de borsten te kiezen met de proporties die zij het mooist vinden. Hieruit blijkt (gelukkig) dat de meerderheid een ‘natuurlijke’ vorm verkiest boven de veelal ‘ronde’ borsten die het resultaat zijn van een borstvergroting. ‘De perfecte borst’ heeft volgens dit onderzoek een proportie van 45:55, wat betekent dat 55% van het volume onder de tepel valt en 45% er boven.

De reden dat veel borsten na een chirurgische ingreep ‘rond’ zijn, is dat plastisch chirurgen borsten vullen met saline. De vorm van de implantaten zorgt voor een overvulling aan de bovenkant van de borst, wat een onnatuurlijke look als gevolg heeft. Met deze resultaten hoopt het onderzoek er voor te zorgen dat plastisch chirurgen in de toekomst een realistischer ideaal zullen nastreven.

Je mag dus helemaal tevreden zijn met je natuurlijke borsten, mocht je dat nog niet zijn! Volgens deze onderzoekers zijn de vooroordelen dat mannen een voorkeur hebben voor zo rond mogelijke borsten dus helemaal niet waar.

Deze vrouw fotografeerde 100 paar blote borsten zónder Photoshop

Reageer op artikel:
Dit vinden mannen schijnbaar de perfecte borsten
Sluiten