Aartie Narain
Aartie Narain Love & Life 5 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek wijst uit: je dromen vertellen wat de impact van COVID-19 op je heeft

Het coronavirus heeft niet alleen impact op je social life, maar ook op je gezondheid. Sinds het begin van COVID-19 hebben veel meer mensen ineens last van vreemde dromen. Uit recent onderzoek blijkt dat we belangrijke informatie over onze mentale gezondheid uit onze droompatronen kunnen halen. Niet zo gek dus, als je sinds de pandemie raar droomt.

Mensen die de meest dramatische veranderingen in hun droomleven ervaren, zijn degene die het meest last hebben van de COVID-19. Wij leggen het je uit.

Rare dromen door COVID-19

Onderzoekers vroegen een aantal volwassenen naar hun droompatronen en hoe COVID-19 hun leven persoonlijk heeft beïnvloed. Bijna een op de drie mensen meldde een toename van het herinneren van dromen als gevolg van de pandemie en 15% meldde meer negatieve dromen.

Het meest opvallende was dat de mensen die de meest grote veranderingen in hun dromen  hadden,  de mensen waren die het meest door de pandemie waren getroffen. Volgens onderzoeker Michael Schredl is dit ook niet zo heel gek. ”The people whose dream lives have been most negatively affected are also those who have been personally affected on a physical level and/or a mental level. This shows that changes in dreaming can help to identify those persons who may be suffering the most due to the pandemic.”

Met andere woorden, hoe negatiever of levendiger iemands dromen de laatste tijd zijn, hoe meer kans er is dat deze persoon  worstelt met de effecten van COVID-19. Of het nu gaat om eenzaamheid, geliefden die ziek worden, baanverlies of andere uitdagingen.

Emotioneel welzijn

Deze pandemie brengt een enorme mentale gezondheidscrisis met zich mee. Het is daarom belangrijk dat we allemaal aan ons emotioneel welzijn denken. De resultaten van deze studie suggereren ook dat iemands dromen een mogelijke indicatie kunnen zijn dat ze het moeilijk hebben.

Dus als jij of iemand van wie je houdt veel meer nachtmerries of stressvolle dromen heeft, is het de moeite waard om hier meer aandacht aan te besteden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: je dromen vertellen wat de impact van COVID-19 op je heeft
Sluiten