Alex Ebbers
Alex Ebbers Fashion 12 apr 2018

Onderzoek bewijst waarom je nieuwe kleding ECHT moet wassen voordat je het aantrekt

Je weet dat je niet de eerste, noch de tweede bent die dat leuke jurkje in haar handen heeft gehad. En nu blijkt uit onderzoek hoe belangrijk het écht is om hem eerst even in de wasmachine te gooien voordat je hem aantrekt. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat er poepbacteriën aan zitten.

Nieuwe kleding wassen

Het is algemeen bekend dat je een nieuw kledingstuk eigenlijk moet even moet wassen voordat je het aantrekt. Er hebben meer mensen aan gezeten voordat het in jouw kast kwam te hangen en het kan zelfs zijn dat iemand het al een keer heeft gedragen en weer terug heeft gebracht. Daarnaast kunnen de chemicaliën in nieuwe kleding zorgen voor nare klachten. Toch kiezen we er vaak voor om daar lak aan te hebben, en het kledingstuk toch meteen aan te trekken.

Fecale bacteriën

Niet. Meer. Doen. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat het kledingstuk niet alleen door tientallen mensen is gedragen, maar de kans daarbij ook groot is dat het stuk is besmet met fecale bacteriën, oftewel bacteriën die voorkomen in uitwerpselen.


Voor het onderzoek zijn verschillende kledingstukken uit zowel populaire ketens, als high-end merken getest op bacteriën. De kledingstukken zijn vaak achtergelaten door mensen die aan hebben getrokken, maar uiteindelijk besloten het niet te kopen. Uit het onderzoek bleek dat de kleding besmet is met onder andere fecale bacteriën.

Nu is de kans natuurlijk enorm klein dat je besmet raakt door die bacteriën, maar toch… je trekt liever geen leuk jurkje aan in de wetenschap dat er een kakbacterie op zit. Volgende keer écht even wassen dus, voordat je het aantrekt.

huffington post

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Onderzoek bewijst waarom je nieuwe kleding ECHT moet wassen voordat je het aantrekt
Sluiten