Alex Ebbers
Alex Ebbers Food 18 januari 2018

Volgens dit onderzoek helpt pizza je juist met diëten

Het is half januari. Dat betekent dat je óf je goede voornemens allemaal al overboord hebt gegooid, of er nog helemaal lekker in zit en ze gewoon keihard vol gaat houden.

Geef toe aan de cravings

Als dat tweede het geval is, hebben we goed nieuws voor je. Kun je je de laatste keer nog herinneren dat je een pizza hebt aangeraakt? Een hamburger hebt geproefd of een hap van een stukje taart hebt genomen? Bereid je dan maar voor op een emotioneel weerzien. Het blijkt nu namelijk dat het je dieet alleen maar ten goede komt als je je eens in de zoveel tijd tegoed doet aan een vette versnapering. That’s right, je mag vanavond gewoon pizza eten.

Meer motivatie

Volgens een onderzoek blijkt het namelijk dat mensen die een keer per week toegeven aan hun cravings, eerder geneigd zijn zich aan hun dieet te houden. De testpersonen die voor het onderzoek op zondag min of meer mochten eten wat ze wilden, bleken gemotiveerder zich aan hun dieet te houden. Met andere woorden: als jij je dus de hele week keurig aan de afspraak houdt, mag je op zaterdagnacht best die döner kebap klappen.

pretty52

Reageer op artikel:
Volgens dit onderzoek helpt pizza je juist met diëten
Sluiten