Dit onderzoek legt uit waarom mensen vreemdgaan

De vraag of de mens een monogaam wezen is, is zo oud als de mensheid zelf. Het enige dat zeker is, is dat veel mensen het heel lastig vinden om het bij één persoon te houden.

Waarom gaan we vreemd?

Vreemdgaan is een groot probleem in veel relaties. Denk jij hem voor honderd procent te kunnen vertrouwen, blijkt dat hij er toch een ander op nahoudt. Of jijzelf vindt dat er net iets te veel mannelijk schoons rondloopt. Wat is het nou dat ervoor zorgt dat we vreemdgaan? Is het een bepaald gen? Is het een gebrek aan motivatie? Een ontbrekende zelfcontrole?

Verschillende redenen

Uit onderzoek blijkt dat we vreemdgaan om verschillende redenen, maar dat deze wel veel met elkaar overeenkomen. Zo gaat het grootste gedeelte van de ondervraagden vreemd omdat hun eigen partner ze niet de liefde geeft die ze nodig hebben. Verder waren veel mensen gewoon klootzakken die niet genoeg hadden aan één partner. De rest voelde zich verwaarloosd door hun partner, gaven de schuld aan ‘een situatie’ zoals dronkenschap of wilden gewoon een snelle ego-boost. Al met al best wel situaties waar je in een serieuze relatie aan kunt werken, dus.

Vrouwen zijn erger

De reden waarom mensen er juist van afzien om met een ander het bed in te duiken, is de angst alleen te eindigen. Verder mogen wij vrouwen onszelf wel even achter de oren krabben. We hebben altijd het idee dat we onze vent niet kunnen vertrouwen, maar in de realiteit ligt dat toch anders. Als een vrouw vreemdgaat, gebeurt dat meestal binnen tien jaar huwelijk. Bij mannen is dat binnen elf jaar. Oeps… sorry babe!

ifl science

Reageer op artikel:
Dit onderzoek legt uit waarom mensen vreemdgaan
Sluiten