Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 10 okt 2018

11 ongemakkelijke situaties als je ergens voor het eerst op bezoek bent

Of je nou voor het eerst bij je schoonouders op bezoek gaat of je ouders joined op een verjaardag van vage kennissen (you lost me there), je ontkomt niet aan deze 11 ongemakkelijke situaties. En hoe graag je dit ook zou willen vermijden, dat gaat je niet lukken. Awkwaaaard.

1. De begroeting

Misschien wel de meest ongemakkelijke situatie van allemaal, hoe ga je iedereen begroeten? Twee kussen, drie kussen, een hand of toch maar een highfive?! En dan ook nog mis slaan en tegelijkertijd een box willen geven. AWKWARD.

2. Je moet naar de WC

Je moet naar de WC, hopelijk alleen voor nummertje één, maar je weet nog niet hoe gehorig het is. Niet de hele woonkamer hoeft te horen dat jij je plas al drie uur lang probeert op te houden en alles er nu in één keer uit laat stromen. Oh ja, nog zo’n ding: als je ongesteld bent en er staat geen prullenbakje…

3. Het theezakje

Er heel snel achterkomen dat het een dom idee was om een kopje thee te nemen, want waar de f*ck laat je het theezakje? Waarom zetten mensen niet standaard een theezak-schoteltje op tafel? Dat wordt een bitter nasmaakje voor jou.

4. Namen vergeten

Niet luisteren als iemand zich voorstelt en dus ook niet meer weten hoe iemand heet. Vervolgens ben je al zo druk in gesprek dat je het niet meer kunt maken om nogmaals te vragen hoe iemand heet. Laat maar zitten.

5. Niezen en hoesten

Moeten niezen en een hele sliert snot aan je neus hebben hangen of op je mouw hebben zitten. Datzelfde geldt voor een hoestbui die maar niet over gaat. *Ugh, heeft iemand een glaasje water?*.

6. Snuffelende huisdieren

Misschien wel het aller aller aller ergste is ergens op bezoek zijn bij mensen met een hond die aan je kruis begint te snuffelen. Alsof je je al weken niet meer hebt gewassen van onderen. Lekker ongemakkelijk.

7. Stare down met kinderen

Als je op bezoek bent bij mensen met een klein kind en die kleine hummel vervolgens een stare down met je begint. Je hebt totaal geen zin om ongegeneerd aangestaard te worden, maar je wil niet overkomen als een kinderhater. Tel tot tien. Tel tot tien. Tel tot tien.

8. Dag allemaal

Alsof het begroeten bij binnenkomst al niet erg genoeg was, komt er ook nog een moment dat je afscheid moet nemen. Gaan jullie weer kussen, highfiven of wordt het een klassiek gevalletje ‘ik doe het maar even zo, anders moet ik iedereen gaan kussen doeeeeei’?

9. WAT ZEG JE?

Als je iemand echt niet verstaat, het na drie keer opgeeft en het afdoet met een ‘inderdaad ja’ en iemand je aankijkt alsof je iets heel raars hebt gezegd.

10. Kauwgom kauwen

Je hebt nog kauwgom in je mond want ja je wilde wel met een frisse adem binnen komen, maar nu weet je niet waar je de kauwgom moet laten. Doorslikken of in een papiertje in je broekzak vouwen? Ai.

11. Iets moeilijks eten

Als de gastvrouw des huizes toastjes maakt met beleg van 10 centimeter hoog en je niet zeker weet of je deze in één keer in je mond zal stoppen (met het risico dat je het niet krijgt doorgeslikt) of dat je het in een paar happen op eet (met het risico dat het toastje op je schoot in elkaar tyft).

Slechte dag? Wacht maar tot je deze ongemakkelijke verhalen hoort

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
11 ongemakkelijke situaties als je ergens voor het eerst op bezoek bent
Sluiten