Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 13 feb 2019
Leestijd: 4 minuten

7x girl code waar jij en je vriendinnen je aan zouden moeten houden

Er zijn een paar ongeschreven regels waar vriendengroepen zich aan moeten houden. Dat kunnen dingen zijn zoals elkaar vertellen wanneer er eten tussen elkaars tanden zit, maar ook weten wanneer de ander veilig thuis is. Deze girl code regels moeten belangrijk zijn voor jou en je vriendinnen.

Girl code

Sommige regels zijn simpel en anderen wat serieuzer, maar als je het ons vraagt is het breken van deze girl code niet toegestaan. Zoals Gretchen Wieners in Mean Girls zou zeggen, “That’s just like, the rules of feminism!”

Alle gekheid op een stokje, deze regels zijn natuurlijk niet verplicht. Toch lijkt het ons geen slecht plan om ze toe te passen in je dagelijkse leven. Vrouwen moeten er altijd voor elkaar zijn, of je nu wel of niet close met elkaar bent. Misschien leef je zonder regels en dat is oké, maar het kan geen kwaad deze regels eens te introduceren binnen je girl squad.

1. “Ovaries before brovaries”

Dank je wel actrice Leslie Knope voor het uitspreken van deze geniale quote en onze nummer één girl code regel. Je vrienden zijn er altijd voor je geweest, dus zorg ervoor zij weten dat ze op de eerste plek komen.

Je vrienden zouden je niet moeten laten kiezen tussen jou en je partner. Maar als ze hun twijfels uitspreken over hoe jij hen behandelt vanwege je relatie, probeer daar dan wel naar te luisteren. Goede vrienden hebben alleen maar het beste met je voor.

2. Zorg dat je weet dat de ander thuis is na een avond stappen

Dit klinkt misschien super logisch, maar het is echt belangrijk. Toen je vroeger met een vriendje of vriendinnetje ging spelen en je ouders hem of haar thuis afzetten, wachtten zij ook altijd totdat ze echt binnen waren. Daar is natuurlijk een reden voor.

Als jullie elkaar niet thuis afzetten, zorg er dan alsnog voor dat je elkaar een berichtje stuurt wanneer je thuis bent. Het zijn de kleine dingetjes die laten zien dat je om elkaar geeft in een vriendschap. Laten zien dat je geeft om de veiligheid van je vrienden en vriendinnen is mega belangrijk, zeker in deze tijd.

3. Heb de noodcontacten in je telefoon

Deze girl code regel gaat hand in hand met de vorige. We leven in een gekke tijd en je weet helaas maar nooit wat er allemaal kan gebeuren als je alleen over straat loopt. Als je echt bevriend bent, zorg er dan voor dat je de noodcontacten van je vriendinnen in je telefoon hebt staan.

Mocht er iets aan de hand zijn, dan weet je in ieder geval wie je moet bereiken. Dat is wel zo’n fijn gevoel, zowel voor jou als voor de familie van je vriendinnen.

4. Wees de beste cheerleader

Ben je wel echt bevriend als je niet de nummer één cheerleader van je vrienden bent? Juich je vrienden altijd toe in het leven, wees hun nummer één hype woman en wees hun beste fotograaf ooit.

In alle enge, belangrijke, leuke, nieuwe en spontane dingen die je vrienden doen, hoor jij hen het hardst toe te juichen. Want zeg nou zelf, dat doen zij ook voor jou, toch?

5. De beste wingwoman ooit zijn

Maakt niet uit waar je bent, als je vriendin iemand ziet die ze interessant vindt, dat moet je aan het werk. Want jij hoort haar wingwoman te zijn. Je hoeft niet helemaal a la Jessica Day te gaan, maar als je enigszins kan helpen om haar en haar crush bij elkaar te brengen, dan doe je dat.

6. Wees altijd eerlijk

Dit klinkt mega logisch, maar geloof ons als we zeggen dat altijd eerlijk zijn best moeilijk is. Je wil je vriendinnen niet kwijt, dus als er bepaalde irritaties of dergelijken zijn dan is het super belangrijk dat je deze uitspreekt.

Ga ervan uit dat je echte vriendengroep eerlijkheid kan hebben. Je moet bij je vrienden nooit op eieren hoeven lopen en als dit wel het geval is, dan zit er iets niet helemaal goed. Spreek dingen uit en laat ze tijdens het gesprek weten dat je dit juist wil bespreken omdat je je vriendschap zo waardeert.

7. Wees er voor elkaar in elke situatie

Deze girl code regel is super breed, maar ook enorm belangrijk. Sta je in de club en zie je dat je vriendin lastiggevallen wordt door iemand, dan spring je in. Als je vriendin ruzie heeft met iemand, dan help je met het verzinnen van een goede comeback.

Als je vriendin zich mentaal niet zo goed voelt, dan ben je haar schouder om op uit te huilen. Als je vriendin een gebroken hart heeft, dan leidt je haar af. Al met al, have each others back.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

14 poses waar jij en je vriendinnen je aan schuldig maakten ergens in 2000-nogwat

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7x girl code waar jij en je vriendinnen je aan zouden moeten houden
Sluiten