Tessa Ham
Tessa Ham Love & Life 5 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

7 (vaak gratis) online cursussen om je skills nu wat bij te spijkeren

Heb je Netflix uitgespeeld, de app Houseparty wel gezien en ben je erachter gekomen dat puzzelen niets voor jou is? Overweeg de volgende keer dat je je verveelt een online cursus te doen. Dat is een win-win: geen verveling én je kan ook nog eens iets opsteken.

We verzamelden zeven uiteenlopende online cursussen als voorbeeld, voor elk budget. Veel van deze cursussen worden zelfs gratis aangeboden tijdens deze crisis.

MasterClass van Anna Wintour

Het toffe aan MasterClass is dat hun online cursussen gegeven worden door mensen die onwijs goed zijn in hun vak. Zo leer je koken van Gordon Ramsay, tennissen van Serena Williams en acteren van Natalie Portman. Hoe geweldig is het bijvoorbeeld om van niemand minder dan Anna Wintour een masterclass te krijgen over creativiteit en leiderschap?

De masterclass bestaat uit twaalf lessen en je krijgt er een werkboek bij om opdrachten te maken. Je koopt nu een jaarlijks abonnement voor €200 (daarmee kan je twee cursussen uitkiezen). Er is nu een actie dat je vervolgens een abonnement gratis mag weggeven. Dus als je slim bent, maak je een slimme deal met een vriendin en kunnen jullie voor €100 per persoon twee cursussen doen van de besten in hun vak.

Gratis cursus over onderhandelen

In deze gratis online cursus van de Universiteit van Michigan leer je onderhandelen, zodat je om die welverdiende salarisverhoging kunt onderhandelen. In 8,5 uur leer je de belangrijkste fases en onderdelen van een succesvolle onderhandeling. Tip: op Coursera vind je veel meer cursussen die gegeven worden door universiteiten en bedrijven.

Cursus over fotograferen met je iPhone

Op Udemy vind je veel verschillende cursussen, die je vaak voor een prikkie kunt doen. Wij kwamen de cursus iPhone Photography Secrets tegen die je Instagram game naar het volgende level tilt. Je leert niet alleen de techniek, maar ook hoe je foto’s creatiever kunnen worden. Daarnaast leer je ze op de juiste manier bewerken, en dat allemaal in 8,5 uur.

Gratis cursus over Photoshop

Soofos biedt gratis cursussen aan nu iedereen in quarantaine zit. Er doen verschillende cursussen mee (ook yoga!), maar ons oog viel op een online cursus over Photoshop. In 14 uur aan videomateriaal leidt de instructeur, Photoshop Certified Expert Martijn van Weeghel, je door het uitgebreide programma heen met leuke, creatieve oefeningen.

Online cursus om erachter te komen wat je nou écht wil

Op Skillshare vind je workshops en online cursussen over van alles, van food fotografie tot tekenen en het opzetten van een side hustle tot productiviteit. Weet je eigenlijk niet wat je precies wil in het leven en wat je écht leuk vindt?

Met deze cursus doe je zeven oefeningen die je helpen daar achter te komen. Met Skillshare koop je een abonnement, maar ze bieden een gratis proefperiode aan van twee maanden.

Gratis cursus van Yale over een gelukkiger leven

Ook universiteit Yale biedt een gratis cursus aan nu we allemaal in quarantaine zitten. Het is hun populairste cursus ooit en gaat over de wetenschap achter geluk. De professor behandelt onder andere de misvattingen over geluk en waarom we altijd zoveel verwachtingen hebben. De cursus is leerzaam, maar ook toe te passen in je dagelijkse leven.

Nieuwe taal leren

Altijd al een nieuwe vreemde taal willen leren, zoals bijvoorbeeld Spaans? Je kan dan natuurlijk een online cursus doen, bijvoorbeeld deze van Laudius. In ongeveer tien maanden tijd leer je voor €99 een hele nieuwe taal. Weet je niet zeker of Spaans iets voor jou is en wil je de quarantaine overbruggen?

Ga dan aan de slag met de apps Duolingo of Babbel. Hiermee leer je jouw eerste woorden in een andere taal. Een andere tip is om de Chrome extensie Language Learning With Netflix te downloaden. Hiermee kan je Netflix bingen in een vreemde taal. Je ziet de ondertiteling dan in twee talen en je kan woorden die je niet kent opzoeken in hun ingebouwde woordenboek.

Gratis webinars

Is een online cursus je iets te veel van het goede? Dan is een gratis webinar ook een goede optie. Op Hubspot kan je deze altijd gratis bekijken en Career Contessa biedt ze gratis aan in deze crisis. In een korte periode (zo’n 60 minuten) duik je in een specifiek onderwerp.

Zit er geen interessant onderwerp voor jou tussen? Op bovenstaande sites kun je over elk onderwerp dat je maar kunt bedenken wel een online cursus te vinden.

Reageer op artikel:
7 (vaak gratis) online cursussen om je skills nu wat bij te spijkeren
Sluiten