Volgens onderzoek is dit hét seizoen om online te daten dus kom maar door met die matches

Het najaar is volop bezig en dat betekent verschillende dingen: we gaan van bevroren pumpkin spice lattes naar warme pumpkin spice lattes, we gaan nieuwe garderobes inslaan én dit zou de beste periode zijn om actief te worden op online dating apps.

Want jawel, het cuffing season begint weer. Dit zijn de maanden waarin we de balans zoeken tussen het niet willen scheren van onze benen en de drang naar het vinden van een nieuwe partner. Het resultaat? We gaan online daten.

Cuffing season

Het najaar is begonnen en dat betekent dat het cuffing season ook weer bezig is, maar wat betekent dat precies? De Urban Dictionary legt het ons uit, want zij hebben altijd gelijk. Er staat: “During the Fall and Winter months people who would normally rather be single or promiscuous find themselves along with the rest of the world desiring to be ‘Cuffed’ or tied down by a serious relationship. The cold weather and prolonged indoor activity causes singles to become lonely and desperate to be cuffed.”

De beste tijd om online te daten

Ondanks dat we elke vrijdag enkel gesprekken hebben met de cassière bij de Albert Heijn wanneer we wéér een fles wijn en een reep chocolade inslaan, willen we dus ook actief daten. Maar is het najaar een goede tijd om te daten of scheren we onze benen voor niks? Nou, volgens onderzoek is dit juist dé periode om online te daten.

Een recent onderzoek van Dating.com toont aan dat er deze maanden een grote stijging is onder actieve mensen op online dating apps. Daarnaast halveert de kans om iemand in real life te ontmoeten deze maanden. Herkenbaar, want wij willen deze maanden ook alleen maar communiceren met de cassière die je de wijn en chocolade verkoopt. Des te meer reden om online de liefde te zoeken dus.

Het onderzoek toont ook aan dat 67% van de mensen minder snel naar sociale activiteiten buitenshuis gaat in het najaar. Mensen blijven meer binnen en dus kan jij dat ook beter doen. Er is 30% meer activiteit op online dating apps tijdens de koude wintermaanden.

Wie zijn er actiever?

Goed, dat klinkt op zich logisch. Toch betekent dit niet automatisch dat mensen ook echt de liefde vinden op deze apps. Dat je tijdens de koude maanden actiever bent op gebied van online dating, betekent niet dat je diepe connecties maakt. Maar wie zijn dan de mensen die tijdens het cuffing season actiever zijn op dating apps?

Dat zijn blijkbaar de mensen die iets eenzamer zijn. 60% van de mensen die meededen aan het onderzoek gaven aan dat ze doen aan online dating om hun angst en eenzaamheid te verhelpen. Dus ja, er zijn meer mensen actief in het najaar, maar dat is met een reden.

Maar liefst 90% hebben goede matches

Toch is er één verrassend detail aan dit onderzoek. 90% van de mensen die meededen gaven namelijk aan dat ze een diepgaande connectie met iemand hadden ontwikkeld in deze maanden. Negentig procent! Dat is zo ongeveer iedereen die actief is. Zelfs de mensen die in hun Tinder bio hebben staan dat fitness hun passie is, hebben dus iemand gevonden.

Er zijn dus niet alleen meer mensen actief tijdens het najaar, ze hebben ook nog eens een goede connectie. Ze gaan zelfs op dates. Als je het ons vraag is dit nog beter nieuws dan het feit dat Justin Bieber een nieuw album heeft gemaakt.

Betches

Reageer op artikel:
Volgens onderzoek is dit hét seizoen om online te daten dus kom maar door met die matches
Sluiten