Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 4 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Klaar met Tinderen? Zo wordt online daten een stuk succesvoller

Single ladies, deze is voor jullie. Zie je het daten even niet mer zitten of zie je het door de bomen het bos niet meer? Wij hebben drie tips voor je waarmee jouw kijk op daten verandert en je er het beste voor jezelf uithaalt.

De wondere wereld van online daten

We leven in een maatschappij waar aan de ene kant apps als Tinder en Happn heel normaal zijn, maar er aan de andere kant ook een stigma aan hangt. Misschien voelt online daten nog heel onpersoonlijk, een beetje als een vleeskeuring zelfs. Het hele proces vanaf de Tindermatch tot aan de eerste date verloopt niet bij iedereen even soepel. Het is daarom ook niet gek dat veel vrouwen er na een tijdje een hard hoofd in krijgen en helemaal klaar zijn met de zoektocht naar de liefde.

Toch is online daten heel goed voor je, al lijkt het misschien niet zo. Als je op het punt staat de handdoek in de de online-date-ring te gooien, lees dan vooral verder. Deze drie tips veranderen je mindset tijdens het laten, waardoor jij het beste voor jezelf eruit haalt.

1. Gebruik het als zelfreflectie

Online kom je veel meer mensen tegen dan in real life. Het aantal mensen dat jou aanspreekt is daarom ook wat hoger dan tijdens een avondje uit bijvoorbeeld. Het gevolg hiervan is dat je snel denkt dat deze mensen je maar voor één ding benaderen en daarna weer weg zijn. Houd in gedachten dat iedereen anders is. Sommigen zijn uit op een one night stand, anderen zijn oprecht op zoek naar de ware.

De kans is trouwens groot dat zo’n negentig procent al niet aan jouw standaarden voldoet. Het lijkt misschien alsof al je lange Tindersessies verspilde energie is, maar niets is minder waar. Je komt er namelijk achter wat je wel zoekt, maar vooral wat je niet zoekt in een potentiele partner. Je herkent na een tijdje meteen waar je op valt en wat absolute no go’s zijn.

Maak op je profiel duidelijk wat voor persoon jij bent en waar jij naar opzoek bent, dit zorgt voor veel meer bruikbaar date-materiaal in je DM’s. Maar een lijstje met dingen waarvan jij wilt dat mensen het over je weten en verwerk deze op jouw online profiel.

2. Keep your standards

Zodra het even niet meezit in online-date-parardise, hebben wij vrouwen snel de neiging om water bij de wijn te doen. We schrappen een aantal eisen van ons lijstje en nemen snel genoegen met minder. Na een aantal mislukte dates zijn we bang dat we te kieskeurig zijn en prince charming nooit vinden. Toch komen we hierdoor alleen maar in een neerwaartse spiraal. Je steekt dan tijd in iemand waarvan je weet dat diegene niet honderd procent bij je past, wat leidt tot nog meer teleurstelling. Onze gouden tip is daarom ook dicht bij jezelf te blijven en je standaarden hetzelfde te houden. Dit zorgt op lange termijn voor het meeste succes.

3. Accepteer het

Als laatste willen wij je op het hart drukken dat online daten een hele normale manier is om nieuwe mensen te ontmoeten. Wij merken dat veel vrouwen zich nog steeds een beetje schamen voor hun online date accounts wat nergens voor nodig is. Helaas klopt de ware doorgaans niet zomaar op je deur, dus moeten wij zelf opzoek gaan naar onze potentiële lovers. We nemen online daten vaak niet serieus en zien het als een oefening voor als er in het echt zoiets gebeurd, maar waarom eigenlijk? Het is helemaal prima om jouw nieuwe liefde online te ontmoeten.

Wat wij met deze drie tips aan je willen meegeven, is dat je vertrouwen moet hebben in jezelf. Je hoeft je niet aan te passen en je hoeft zeker niet onzeker te worden van het online daten. Met een beetje vertrouwen kom je een heel eind.

Verily Mag

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Klaar met Tinderen? Zo wordt online daten een stuk succesvoller
Sluiten