Yes – Je kunt nu een online modecursus van Jacquemus volgen

Nu je meer tijd thuis doorbrengt, ben je misschien eindelijk begonnen aan dingen die je al eerder had willen doen. Misschien wil je al een tijd een nieuwe taal leren of een hobby oppakken. Maar heb je altijd al willen leren van de grote namen in de modewereld? Dan is dit je kans. Franse modeschool Institut Français de la Mode (IFM) lanceert de gratis modecursus Understanding Fashion: From Business to Culture.

En grote namen van professionals als Simon Porte Jacquemus en de CEO van Saint Laurent zijn van de partij.

Online modecursus

Omdat de meeste scholen nu gesloten zijn, besloot de prestigieuze Institut Français de la Mode een online modecursus beschikbaar te stellen. Vanaf gisteren staat de cursus online en iedereen kan meedoen. Er zijn geen vereisten om mee te doen aan de cursus. Professor Benjamin Simmenauer zei tegen de Franse Vogue: “Het programma is beschikbaar en te volgen voor iedereen die interesse heeft in de modebranche.”

Benjamin duikt samen met professionals uit de modewereld in het begrip mode en de invloed die het heeft. Zo doen Simon Porte Jacquemus en de CEO van Saint Laurent mee aan de cursus. Hoog tijd dus om die laptop aan te zetten en vanuit je woonkamer te genieten van alles wat deze professionals te vertellen hebben.

Institut Français de la Mode

Het is niet de eerste keer dat het Institut Français de la Mode de cursus beschikbaar stelt. Vorig jaar deden er al zo’n 11.000 mensen mee aan de cursus en naar verwachting zullen er nu meer volgen. “Er zijn geen technische vereisten om mee te doen, je kunt de cursus volgen als je geïnteresseerd bent in de modebranche, zonder dat je per se een opleiding in marketing, textiel of sociologie gevolgd hebt,” vertelde Benjamin toen aan de Franse Vogue.

Modeliefhebbers van over de hele wereld kunnen hun tijd dus gebruiken om meer kennis op te doen over de modewereld. Meer informatie over de cursus vind je op de site van het Institut Français de la Mode.

Reageer op artikel:
Yes – Je kunt nu een online modecursus van Jacquemus volgen
Sluiten