Jill Goetschalckx
Jill Goetschalckx Love & Life 3 jun 2018

Zo ontspannen mensen in andere landen

Have a break, have a … Om te ontspannen gaan we in Nederland aan de cocktails, gaan we binge-watchen en duiken we het bed in voor een wilde sekspartij. Maar hoe ontspannen mensen uit andere landen? Zet je schrap voor knotsgekke en superfijne manieren en laat je inspireren.

1. Los gaan met een drankje in de hand – Argentinië

Geef maar toe, ook jij kijkt elke week uit naar de vrijmibo (betrapt!). De Argentijnen hebben ook een maamibo, dinmibo en ga zo maar door… Daar is de koelkast continu gevuld met fancy drankjes. Klein detail: alcohol zul je niet zo snel vinden in hun glazen.

2.  Shake your hips – Brazilië

Lekker thuis op een muziekje dansen? Hell yeah! In Brazilië is het dé manier om te ontspannen. Maar in plaats van te gaan twerken of de vogeltjesdans uit te voeren, doen ze hier aan capoeira. Het is een combinatie van breakdance en acrobatiek, inclusief drums en ritmisch geklap. De Brazilianen verliezen zich volledig in deze dans en vergeten even alles om zich heen. Kleine waarschuwing: in de club zouden we deze dans even achterwege laten. Prent het in je hoofd, zodat je het ook nog weet als je een drankje te veel op hebt.

3. Heet, heter, heetst – IJsland

Nope, we hebben het hier niet over steamy seks. In IJsland komt het stoom niet onder de lakens vandaan, maar uit de grond: hier vind je tientallen hete bronnen waar je kunt bubbelen en bruisen. Tja, wij moeten het helaas doen met de sauna en opblaasbare jacuzzi’s.

4. Ha-ha-ha – India

Oké, dit is wel een tikkeltje hysterisch, maar in India zoeken ze hun ontspanning in lachyoga. Hoezo, buiten je comfortzone? Maar alles voor het goede doel: lachen maakt het gelukshormoon endorfine aan en dat willen we.  Zeg maar dag tegen die stress!

5. Take a deep breath – Noord-Amerika

Kalmerende geuren inademen, je moet er maar opkomen. In Noord-Amerika weten ze niet beter en snuiven ze salie als een malle. Het zou de geest zuiveren. Wat vind jij, ‘t proberen waard?

6. Into the wild  – Noorwegen

Urenlang op je gat zitten en naar een schermpje staren, kun je volgens de Noren in balans brengen door af en toe de natuur in te duiken.

7. Urenlang koffie drinken – Zweden

Urenlange koffiepauzes, dat is waar de Zweedse werknemers voor tekenen als ze een krabbel zetten onder de arbeidsvoorwaarden. Waar is die pen?! De Zweden noemen deze pauzes ‘fika’. En ja, bij die kop koffie hoort ook – wat ons betreft iedere keer – zoetigheid.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

elite daily

Reageer op artikel:
Zo ontspannen mensen in andere landen
Sluiten