Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 19 mrt 2019

Transformation Tuesday – Zo zagen de mode-iconen van nu er vroeger uit

Naast dat de collecties van de getalenteerde ontwerpers constant veranderen, veranderen zij zelf ook. Menig fashion designer heeft de afgelopen jaren een ware glow up gehad en de awkward fase achter zich gelaten. Wij kunnen ons moeilijk voorstellen dat de voorlopers van de modewereld er ooit zo nostalgisch bij liepen.

Als we foto’s van vroeger terugkijken, dan verbazen wij ons telkens weer over onze toenmalige kleding- en make-upkeuze. Gestreepte leggings met een short erover, blauwe mascara met groene oogschaduw en low-waist jeans die echt voor niemand flatterend waren. Wat zijn we blij dat we deze tijden achter de rug hebben, maar tegelijkertijd lachen we er ook enorm om.

Transformatie van de ontwerpers

Ook de echte trendsetters hebben alle ongemakkelijke fases in modeland doorlopen. Van groene plastic oorbellen tot shiny galajurkjen, de ontwerpers en mode-iconen van nu droegen het ooit allemaal. Lang leve de nineties.

Karl Lagerfeld

Het valt niet te ontkennen dat de pas overleden Kaiser Karl altijd stijlvol was, hij heeft zijn waaier van vroeger ingeruild voor zijn iconische leren handschoentjes.

Karl Lagerfeld Ontwerpers
Karl Lagerfeld ontwerpers

Diane von Furstenberg

Onze lieve Diane heeft er al heel wat jaartjes opzitten in de mode-industrie. De foto’s uit haar eerste jaren in de mode-industrie zijn te sassy. Er is niets dat meer ‘1991’ schreeuwt dan deze silky outfit van Diane.

Diane von Furstenberg ontwerpers toen en nu
Diane von Furstenberg ontwerpers

Stella McCartney

Stella is al jaren in the game, dat bewijst deze foto maar weer. Samen met Liv Tyler shinet ze in een low-waist broek, met een gewaagd randje buik. Let ook vooral op de asymmetrische tanktops.

Stella McCartney ontwerpers
Stella McCartney ontwerpers transformatie

Marc Jacobs

Het brein achter één van onze favoriete geurtjes zag er vroeger een stuk minder slick uit dan nu. Kijk hieronder naar de exclusieve beelden uit het tijdperk waarin Marc nog niet de schaar in zijn lange lokken had gezet, voor zijn transformatie tot meest gladde ontwerper aller tijden.

Marc Jacobs transformatie ontwerpers
Marc Jacobs transformatie ontwerpers

Anna Wintour

Houd je vast, want hier komt rare footage van Anna Wintour zonder zonnebril. Wij moesten even twee keer kijken, maar aan de signature boblijn herkennen we Anna.

Anna Wintour transformatie ontwerpers
Anna Wintour transformatie ontwerpers

Jean Paul Gaultier

Jean Paul is met zijn 66 jaar nog steeds een extravagante verschijning. Zijn blonde haren heeft de Franse ontwerper inmiddels verloren, maar zijn collecties zijn nog steeds even gewaagd en kleurrijk als vroeger.

Jean Paul Gaulier transformatie ontwerpers
Jean Paul Gaultier transformatie ontwerpers

Tom Ford

Tom Ford heeft de awkward fase duidelijk overgeslagen, want hij rockte zowel de mode in de nineties als de mode nu. En kunnen we het even hebben over de geweldige blazer die hij draagt?

Tom Ford ontwerpers transformatie
Tom Ford transformatie ontwerpers

Alexa Chung

Wat influencers nu zijn, dat waren IT-girls vroeger. Nu schrijft deze prachtige dame voor Vogue en loopt ze in de nieuwste creaties, maar vroeger showde ze de nieuwste mode op de rode lopers.

Alexa Chung transformatie ontwerpers
Alexa Chung transformatie ontwerpers

Eerlijk is eerlijk, ze zijn allemaal best opgeknapt van de transformatie. En hoe hard we hier ook om lachen, over tien jaar lachen we om wat we nu dragen. Dan vragen we ons af waarom we rondliepen met chunky sneakers en satijnen jurkjes.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Transformation Tuesday – Zo zagen de mode-iconen van nu er vroeger uit
Sluiten