Renée
Renée Beauty 13 feb 2017

Op deze 5 plekken kun je beter geen make-up bewaren

Als je vrijwel dagelijks make-up gebruikt, bestaat er ook een grote kans dat je overal wel een beetje hebt liggen, of dit nou je handtas is, de auto of je badkamerkastje.

Toch is niet elke plek zo geschikt om je make-up te bewaren – inclusief die voor de hand liggende plek waarmee we het lijstje direct zullen starten.

1. In de badkamer.
Oeps. Waar de badkamer een logische plek lijkt voor je make-up, is dit toch een van de minst slimme plekken om deze producten te bewaren. Door de continue temperatuurschommelingen en de hoge vochtigheid worden je favoriete producten al snel een ultiem verblijf voor bacteriën.

2. In de koelkast.
Waar het bij sommige beautyproducten juist prettig is om deze in de koelkast te bewaren – denk aan diverse oogproducten en natuurlijke crèmes – geldt dit niet voor je make-up. De consistentie kan makkelijk veranderen door de kou; bijvoorbeeld door dikker te worden of te scheiden, waardoor je make-up onbruikbaar raakt. Probeer je make-up altijd op een constante (kamer)temperatuur te bewaren – en bij voorkeur ook te gebruiken.

3. Vlakbij het raam.
Zonlicht kan je cosmetica makkelijk aantasten en verkleuren, maar ook de warmte is natuurlijk niet goed. Zet je make-up op een plek waar weinig direct zonlicht komt.

4. In de auto.
De auto kan net als de badkamer veel te warm (of koud) worden, waardoor je favoriete lippenstift nog wel eens gesmolten terug kan worden gevonden.

5. Bij de verwarming.
We hopen dat je deze inmiddels zelf wel bedacht had, maar laten we het nog eens herhalen: make-up kan simpelweg niet goed tegen hitte. De ingrediënten raken hierdoor vrij snel aangetast waardoor je producten niet meer fijn aan te brengen zijn.

Maar waar moet je nou wél je make-up bewaren?

Veilige plekken zijn bijvoorbeeld op een plank in je slaapkamer, een make-upkast of -tafel, of in een speciaal vak in je kledingkast. Zorg ervoor dat je jouw make-up in een droge en niet al te warme of koude omgeving bewaart. Kamertemperatuur werkt het best!

Tutorial: Een everyday make-up look in slechts 10 minuten

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Purewow

Reageer op artikel:
Op deze 5 plekken kun je beter geen make-up bewaren
Sluiten