Sharon
Sharon Entertainment 5 dec 2017

Op deze betoverende real life locaties zijn Disneyfilms geïnspireerd

Mocht je nog op zoek zijn naar een vakantiebestemming, wacht dan niet langer en kijk naar je favoriete Disney films voor inspiratie.

De plekken in de films lijken soms wat magisch en onrealistisch, maar niks is minder waar. De meeste plekken bestaan namelijk gewoon in real life. Dus wie weet kan jij jezelf volgende week in de rol van Doornroosje wanen en in een soortgelijk kasteel rondlopen.

Doornroosje
Het kasteel van Doornroosje is geïnspireerd op het kasteel Neuschwanstein in Duitsland. Het kasteel ziet er zo mooi uit dat het bijna onwerkelijk lijkt!

Belle en het beest
Om jezelf in het kleine dorpje van Belle en het beest te bevinden ben je bij het plaatsje Eguisheim in Frankrijk aan het goede adres. Dit dorpje heeft een mix van twee culturen doordat het lange tijd in Duitse handen was.

Mulan
Het huis van de keizer in Mulan is geïnspireerd op de de Verboden Stad in Beijing. Hoewel het nu open is voor toeristen, was het ooit het huis van de keizers van de Ming en Qing dynastieën. Het paleis werd beschouwd als ‘verboden’, omdat niemand het huis mocht binnenkomen of verlaten zonder toestemming van de keizer.

De klokkenluider van de Notre Dame
De klokkenluider van de Notre Dame is, hoe kan het ook anders, geïnspireerd op de Notre Dame in Parijs. De kathedraal is één van de bekendste voorbeelden van de gotische architectuur ter wereld. Het kostte bijna tweehonderd jaar om te bouwen.

De kleine zeemeermin
Prins Eric’s kasteel in de kleine zeemeermin is geïnspireerd op het kasteel van Chillon in Zwitserland. Het kasteel komt uit het Romeinse Rijk en werd gebruikt om een weg door de Alpen te bewaken.

Wreck-It Ralph
In het Game Central Station uit Wreck-It Ralph kunnen we de Grand Central Terminal uit New York herkennen. Het iconische station wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt, ondanks de vele bommeldingen.

Frozen
Het kapel in Frozen is geïnspireerd op de St. Olaf Kerk in Noorwegen. Deze kerk staat ook bekend als een Engelse kerk, omdat de bouw begonnen is door de Engelse Margaret Green. Helaas overleed ze voordat het gebouw klaar was.

De prinses en de kikker
De bayou van New Orleans in de prinses en de kikker is geïnspireerd op de drassige meren, moerassen en traag bewegende rivieren die de staat Louisiana karakteriseren. Hierin leven onder andere alligators, meervallen en schildpadden.

Cars
Ramone’s House of Body Art in Cars is geïnspireerd op U-Drop Inn in Texas. Het monument ligt aan de bekende Route 66.

Atlantis: De Verzonken Stad
De Verzonken Stad is geïnspireerd op de tempel Angkor Wat in Cambodja. Hoewel Atlantis is gebaseerd op het legendarische gezonken Griekse eiland dat misschien wel niet heeft bestaan, komt het visueel gezien wel in de buurt van de Angkor Wat.

Frozen
Elsa’s ijspaleis in Frozen is geïnspireerd op Hotel De Glace in Canada. Het hotel is seizoensgebonden en verschijnt alleen tijdens de winter.

Sneeuwwitje
Het kasteel van de koningin in Sneeuwwitje is geïnspireerd op het kasteel Alcázar van Segovia, een kasteel in het centrum van Spanje. Het ligt op een prachtige klif wat het geheel net wat meer sprookjesachtig maakt.

Ook tof om te bekijken: zo zouden Disney-schurken er in het echte leven uitzien.

Reageer op artikel:
Op deze betoverende real life locaties zijn Disneyfilms geïnspireerd
Sluiten