Renée
Renée Love & Life 12 jul 2019

Op deze leeftijd zou je ‘niet meer uit mogen gaan’

Als jij op je veertigste nog geen genoeg krijgt van clubs en bars, dan is dat prima, en als jij op je vijfentwintigste al véél liever met een intiem groepje op je bank gaat chillen, dan is dat ook prima. Toch blijkt er een leeftijd te zijn waarop je als ‘tragisch’ wordt bestempeld als je wél nog graag uitgaat.

Voor een nieuw onderzoek van Currys PC World werden 5.000 respondenten gevraagd vanaf welke leeftijd het sociaal niet meer acceptabel zou zijn als je uitgaat, en de conclusie daarvan was eind dertig – op je 37ste om precies te zijn. De meeste deelnemers bestempelden het zelfs als ‘tragic‘ als je dan nog graag in het uitgaansleven te vinden bent.

‘Uitgaan kost teveel moeite’

Het is niet helemaal duidelijk hoe oud de respondenten zelf zijn, maar naar ons idee is het wellicht tijd om je eens op jezelf te gaan focussen als je het zo erg vindt om veertigers en vijftigers het gezellig te zien hebben. Volgens de respondenten zijn er ook diverse redenen om niet meer uit te gaan: de financiële kosten, het jezelf in een mooie outfit hijsen, babysitters regelen en taxi’s boeken.

Voordeel? ‘Nooit meer naar buiten hoeven’

70% van de respondenten vond het daarnaast fijn ‘The One’ te hebben ontmoet, omdat ze dan binnen konden blijven en niet meer uit hoefden te gaan om iemand te vinden. Want ja, iemand regelen is natuurlijk de énige mogelijke reden om gezellig een drankje en dansje te willen doen met vrienden, toch? Daarnaast gaf 80% aan liever op de bank te zitten en naar social media van feestende vrienden te kijken dan zelf naar buiten te gaan. Tikje depressing, hoor.

Gemiddeld op 31ste klaar met uitgaan

Volgens het onderzoek is 37 dus een tragische leeftijd, maar 31 de leeftijd waarop de meeste mensen prefereren om binnen te blijven in plaats van uit te gaan.

Onze mening? Doe lekker wat je zelf wil, of dat nou binnens- of buitenshuis is

Al met al begrijpen we het natuurlijk dat het fijn is om binnen te chillen als je eindelijk je life buddy hebt gevonden, maar hoe belangrijk is het ook juist om samen dates buitenshuis te plannen? En samen te dansen, met een drankje in je hand? Zo oma als we ons inmiddels voelen, gaan we zelf misschien net iéts te vaak voor de comfortabele keuze, maar schaamte is hier zeker niet te vinden. Doe lekker wat jíj wil en focus je vooral op jezelf, dan komt het heus wel goed.

Metro UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Op deze leeftijd zou je ‘niet meer uit mogen gaan’
Sluiten