Op deze manier snijd je een ui zónder te hoeven huilen

Food

Op deze manier snijd je een ui zónder te hoeven huilen

Als je lenzen draagt, kan dit waarschijnlijk in je voordeel werken en heb je er niet zoveel last van, maar over het algemeen is uien snijden pretty much the worst. Hoe erg je ook je best doet en welke trucjes je ook probeert (alleen door je mond ademen, water in je mond houden), binnen no-time voel je je ogen weer prikken en rollen dikke tranen over je wangen.

Niet ideaal als je graag kookt, natuurlijk. En aangezien we onze geliefde ui echt niet kunnen missen, zijn we wel eens benieuwd naar een trucje dat wél fatsoenlijk werkt. Als jij er ook zoveel last van hebt, kan dit een uitkomst voor je zijn.

uien

Het enige wat je nodig hebt is je vriezer (en een ui naar keuze natuurlijk). Leg je ui in de vriezer, zo ongeveer een kwartier voordat je deze daadwerkelijk gaat snijden. Zet een wekker zodat je niet vergeet dat je ui erin ligt; je wil niet dat deze zodanig hard wordt dat het niet meer te snijden valt. Wanneer je de ui eruit haalt, moet je mogelijk een klein beetje meer moeite doen om deze goed te snijden, maar je voelt gegarandeerd geen tranen opkomen. De stoffen in ui die ervoor zorgen dat je ogen geïrriteerd raken, worden namelijk belemmerd door de kou van de vriezer.

Be right back, wij gaan het even uitproberen.

Food hack: op deze vreemde manier kun je uien veel langer bewaren:uienbewaren