Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 23 aug 2020

Succes gegarandeerd: na deze opleidingen heb jij de hoogste baankans

Kom jij moeilijk aan de bak? Dan is het misschien tijd om je te laten omscholen op een van de volgende opleidingen. Wij moedigen je altijd aan je hart te volgen, maar met een beetje pech leidt je hart je naar een sector waar geen droog brood te verdienen valt. Volgens onderzoek van het UWV liggen de banen in de volgende branches voor het oprapen.

Of nouja, ‘oprapen’. Je moet er natuurlijk wel hard voor leren.

Na deze vijf opleidingen heb je volgens onderzoek de hoogste baankans

Met deze banen zit je gebakken.

1. Tandheelkunde

Als je iets heb gestudeerd in de richting van tandarts, orthodontist of mondhygiënist, dan zit je goed. De banen zijn er in die sector in overvloed.

2. Leerkracht

In het onderwijs is veel werk te vinden. Door het lerarentekort is er constante vraag naar meer leerkrachten. Doe jij een opleiding in die richting? Dan ben je safe.

3. Fiscale economie

Als jij goed bent met cijfertjes dan valt er in deze branche flink carrière te maken. Dit beroep is meer dan alleen boekhouding, je ontwikkelt ook je juridische kennis op het gebied van economie. Interesting.

4. Management in de zorg

Veel organisaties hebben je als zorgmanager hoog zitten. Het is ook een flinke verantwoordelijkheid, dus je moet de druk aan kunnen. Ziekenhuizen, arbodiensten, de GGD, zorgverzekeraar en adviesbureaus: allemaal hebben ze een manager nodig. Genoeg baankans, dus.

5. Accounting

Vind jij het beroep ‘fiscaal econoom’ te heftig klinken? No worries, ook als boekhouder kom je gemakkelijk aan werk. Laat die juridische kant links liggen en ga aan de slag als accountant. Succes gegarandeerd.

Wat werkt niet?

Deze lijst heeft natuurlijk ook een einde, waar een aantal opleidingen staan met de laagste baankans. Helaas is dit het geval bij een dansopleiding, een toerisme-opleiding of een archeologische opleiding. Ook als letterkundige is een baan vinden lastig, maar laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Als jij al je hele leven prima ballerina of reisleider wil worden, dan staat niets je in de weg.

Overweeg je toch een carrièreswitch? Lees dan dit artikel.

Harper's Bazaar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Succes gegarandeerd: na deze opleidingen heb jij de hoogste baankans
Sluiten