Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 23 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Oplettende kijker van Brigderton spot moderne beautybehandeling bij Penelope

Het nieuwe seizoen van Bridgerton is nog maar een week oud, toch spotten al veel kijkers iets opvallends aan de styling van het nieuwe seizoen. De serie wordt geprezen om de prachtige kostuums en haarstukken, maar de manicures vallen ook op.

Of dat in positieve zin is, weten we nog niet.

Moderne manicure van Penelope Featherington

Dit nieuwe seizoen van Bridgerton speelt zich af in het jaar 1815, een behoorlijke poos geleden. Toen waren de moderne manicures nog niet echt een ding en de glazed nails van Hailey Bieber al helemaal niet. Toch ziet de oplettende kijker dat Penelope Featherington wel hele fancy nagels heeft.

Vrouwen in die tijd droegen wel een soort van nagellak: ze gebruikten poeders en crèmes en die drukten ze op de nagels. Dit werd dan gepolijst om de nagel mooi glimmend te maken. Dát deel aan Penelope’s manicure klopt, maar de moderne vorm doet toch wel heel erg denken aan een manicure van nu.

Bekijk de nagels van Penelope hieronder:

@boriboze

She knew whats up 💅🏻✨🦢 #bridgerton #bridgertonseason3 #polin #penelopefeatherington #bridgertonnetflix #shondarhimes #bridgertontiktok #bridgertonscandal #colinbridgerton #haileybiebernails #nails #ladywhistledown #regencyera #foryou #viralvideo #kanthony #foryoupageofficiall #usa_tiktok

♬ Give Me Everything (Stripped Down) – Archer Marsh

Is zo’n moderne manicure expres gedaan?

Ook liep Penelope in aflevering 3 het bal op met wel héél opvallende oogschaduw, met steentjes en al. Beetje Euphoria-meets-festival, kun je wel zeggen. “The smoky eye with crystals 😭😭😭 it was giving coachella”, reageert iemand op TikTok.

De serie staat wel bekend om de subtiele knipoog naar de moderne tijd, door bijvoorbeeld moderne nummers om te toveren tot klassieke meesterstukken. Zo is het nummer Give Me Everything Tonight van Pitbull en Afrojack ook te horen.

Of de moderne manicure opzettelijk gedaan is? Dat lijkt er wel op. Over alles wordt zó goed nagedacht, dat het ons gek lijkt als dit over het hoofd is gezien. En we snappen ook wel: zulke nagels staan ook gewoon mooier dan korte, niet gelakte nagels. Ookal is dat dan in het jaar 1815, dat mag best.

Onderzoek wijst uit: dit zijn de 10 beste nagelstudio’s van Nederland

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.