Oprah Winfrey maakt een documentaire over seksueel misbruik in de muziekindustrie

Dat Opray Winfrey een powervrouw is weten wel wel. Ze inspireert veel mensen met de indrukwekkende speeches die ze geeft. De presentatrice is nu bezig met het maken van een documentaire over seksueel misbruik dat plaatsvindt in de muziekindustrie. Het onderwerp is heftig, maar het is wel erg nodig om het aandacht te geven.

We hebben een hele lijst met redenen waarom wij Oprah zo waarderen. Dat ze deze documentaire maakt is er nog een die we aan dit lijstje kunnen toevoegen.

Oprah Winfrey’s documentaire

Eerder ging Oprah al een samenwerking aan met Apple TV om een tweetal aan documentaires te maken. De eerste documentaire die op Apple TV+ verscheen heet Toxic Labor. Hierin onderzocht de presentatrice de seksuele intimidatie op de werkvloer. Van de andere titel was nog niets bekend, maar daar weten we nu meer over. Ze maakt namelijk een documentaire over het seksuele misbruik in de muziekwereld.

Seksueel misbruik in de muziekindustrie

Seksueel misbruik is iets dat vaak gebeurd zonder dat veel mensen dit weten, ook in de muziekwereld.In de documentaire volgen we een voormalig manager uit de muziekindustrie. Ze twijfelt of ze naar buiten zal treden met haar verhaal over seksueel misbruik.

De documentaire is een diepgaand onderzoek naar de rol van ras, gender, klasse en de wisselwerking daartussen. De gevolgen van misbruik voor de slachtoffers en de samenleving komen ook als geheel aan bod.

Me too

In 2017 kwam de beweging van #MeToo op. Hierin spraken mensen uit dat ze seksueel misbruikt waren. Dit gebeurde hiervoor veel minder, omdat men dit nooit durfde uit te spreken. Acteurs als Kevin Spacey, Andy Dick en Ed Westwick werden ook beschuldigd van seksueel misbruik. Door deze aandacht werd het een steeds meer besproken onderwerp in het nieuws en de politiek.

Ook in de muziekwereld kwam dit onderwerp naar boven. Zanger R. Kelly werd namelijk ook beschuldigd van seksueel misbruik. Hij zou zijn slachtoffers roem en geld hebben beloofd als ze hier niks over zouden zeggen. Om deze redenen besloot Oprah om hier verder onderzoek naar te doen in de documentaire.

Meer aandacht voor het onderwerp

Door deze documentaire te maken wil Oprah nog meer aandacht geven aan dit bedenkelijke en criminele onderwerp. De presentatrice werkt samen met Kirby Dick en Amy Ziering. Zij waren eerder al genomineerd voor een Oscar voor de film The Invisible War. Deze film gaat over verkrachtingen die plaatsvinden in de militaire wereld van de Verenigde Staten.

De documentaire zal in 2020 uitgezonden worden op Apple TV+. De naam is nog niet bekend, maar houd je ogen open. Oprah, Kirby en Amy zullen de manier waarop wij kijken naar de muziekindustrie compleet doen veranderen.

Hello Giggles

Reageer op artikel:
Oprah Winfrey maakt een documentaire over seksueel misbruik in de muziekindustrie
Sluiten