Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 20 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Carrièretijgers opgelet: dankzij deze 6 tips krijg jij die opslag van je baas

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat we allemaal wel een extra zakcentje kunnen gebruiken. Festivals, vakanties en vooral veel terrasjes: het kost allemaal een godsvermogen. Meer werken? Nah. Meer betaald krijgen? Graag. Daarom vertellen wij je hoe je een lekkere opslag krijgt.

Carrière maken en lekker stacken

Veel mensen denken meteen aan slijmen bij je baas of achter de manager aanlopen, maar geloof ons, dat is niet de manier. Wij zetten vandaag vijf tips voor je op een rijtje, waarmee jij binnen de kortste keren je salaris naar een hoger niveau tilt.

1. Houd contact met je baas

We weten het, het klinkt inderdaad kleverig en stom, maar contact hebben met je baas helpt. Slijm niet, maar zorg dat hij of zij weet wie je bent en wat jouw functie is. Hoe lief je ook om de opslag vraagt, het moet je gegund worden. Maak af en toe een praatje en deel met jouw baas waar je nu aan werkt, zo raakt hij of zij meer betrokken.

2. Houd de dingen die jij bereikt hebt bij

Jij vindt dat je opslag verdient omdat je jezelf de meest geweldige werknemer ooit vindt. Helaas heeft je baas iets meer bewijs nodig en wil hij of zij graag weten waarom jij die extra bak geld verdient. Als jij jouw overwinningen niet noteert dan sta je tijdens zo’n gesprek met je bek vol tanden. Schrijf daarom alles op wat jij hebt bereikt, dat impact heeft gehad voor het bedrijf.

3. Denk aan de toekomst van het bedrijf

Niet alleen de dingen die je in het verleden hebt gedaan tellen, maar ook jouw plan voor de toekomst is veel waard. Niets is zo fijn voor een baas, dan te horen dat hij een werkneemster in huis heeft die de komende tijd alles op alles zet voor het bedrijf. Laat je baas weten dat hij of zij jou in de toekomst echt niet wil missen en dat jij best wat extra moneys waard bent.

4. Weet wat je wil

Voordat je met dit briljante plan naar je baas stapt, moet je eerst een game plan hebben. Bedenk hoeveel opslag je wilt krijgen, dit kan een percentage zijn of een geldbedrag. Geen idee hoeveel je waard bent? Op de site glassdoor zie je wat het gemiddelde salaris is voor jouw functie in jouw werkomgeving.

5. Zoek een plan B

Hoe geniaal en uitgedacht dit plan ook is, de kans bestaat dat je de opslag niet krijgt. We willen geen Debbie Downer zijn, maar vaak weet je niet wat de financiële situatie van jouw bedrijf is. Soms wordt opslag geweigerd, omdat er simpelweg geen budget voor is, ook al ben jij de ster van de werkvloer. Denk na over wat je doet als geen opslag krijgt. Een plan B is geen overbodige luxe.

Wij moedigen je aan om de kans te wagen. Weet wat je waard bent en werk niet voor minder. Jij levert jouw A-game en daar hoort een passend salaris bij. Geen opslag gekregen? Join dan de Kardashians, want die verdienen de opslag waar jij om vraagt in een paar minuten.

HelloGiggles

Reageer op artikel:
Carrièretijgers opgelet: dankzij deze 6 tips krijg jij die opslag van je baas
Sluiten