Sharon
Sharon Liefde & Sex 20 dec 2017

Op zoek naar liefde? Misschien loop je ‘m bij de kerstborrel tegen het lijf

De kerstborrel is de perfecte gelegenheid om elkaar wat beter te leren kennen en dus zul je zien dat er altijd wel twee collega’s het net ietsje té leuk hebben.

Als je elkaar een paar dagen na deze booze night weer tegenkomt op het werk, kan het dan ook weleens awkward zijn. Toch blijkt uit onderzoek dat zo’n kerstfling zeker kan leiden tot een relatie. Zo houdt bij een kerstborrel mét kerstfling 20% van de 2.000 ondervraagde vrouwen er een relatie op lange termijn aan over. Eén op de zeven is zelfs nog samen steeds met deze partner.

Het ontstaan van zo’n fling is niet heel gek: 38% van de vrouwen geeft aan hun kerstoutfit bij elkaar gezocht te hebben om een collega te imponeren. Hierbij wordt er gemiddeld €65 aan uiterlijke verzorging besteed en €140 aan kleding. Ook blijkt uit het onderzoek dat de gemiddelde vrouw tussen 1 december en de kerstdagen drie kerstetentjes heeft, 24 glazen met bubbels drinkt en 20 canapés eet.

Elke avond een nieuwe kerstborrel

Toch was niet alles aan dit onderzoek heel positief: 22% van de ondervraagden vond het beschamend om alleen op de borrel aan te komen, 21% voelde zich niet op hun gemak met de aanwezigheid van hun baas en 20% maakte zich zorgen om de volgende dag weer aan het werk te gaan. Het blijkt dus een hele bezigheid, die kerstborrel.

Video: bij deze hartverwarmende kerstreclame zul je zeker een traantje wegpinken

Reageer op artikel:
Op zoek naar liefde? Misschien loop je ‘m bij de kerstborrel tegen het lijf
Sluiten