Trix Jacobs
Trix Jacobs Love & Life 24 jan 2020

Naar deze 6 originele bijbaantjes wil je meteen solliciteren

Op zoek naar een leuke bijbaan, maar sla je de supermarkt liever even over? No worries, wij hebben de meest originele bijbaantjes voor je op een rijtje gezet.

Als je op zoek bent naar een bijbaantje, komt er vast een heel lijstje bij kijken waar je baan aan moet voldoen.

Een origineel bijbaantje

Grote kans dat je horeca en promotiewerk meteen doorstreept, dan blijft er niet veel over. Het moet natuurlijk niet te zwaar zijn, maar wel wat verdienen. We hebben wat originele bijbaantjes verzameld die het proberen zeker waard zijn.

1. Handmodel

Altijd al gedroomd van een modellencarrière, maar had je net niet de goede lengte? Dan is een carrière als handmodel wellicht de oplossing voor jou. Als je onwijs zachte handjes hebt met verzorgde nagels kan je het misschien wel ver schoppen in deze industrie. Denk aan campagnes voor nagellakmerken of zelfs als stand-in voor sterren. Model Adele Uddo is nummer één in deze branche en heeft voor onder andere Katy Perry en Heidi Klum moeten poseren. Mocht je dus dromen van deze carrière, kan je even googelen naar speciale castings van merken en wie weet zien we jouw handen binnenkort op tv voorbij komen.

2. Dierentuin

Als je een echte dierenvriend bent, hebben we de perfecte bijbaan voor jou. Wat is er nou leuker dan werken in een dierentuin? Precies, helemaal niks. Lekker heel de dag omringd zijn door schattige aapjes en grote tijgers, onwijs goed gezelschap. Je komt waarschijnlijk niet meteen terecht tussen de leeuwen, maar er zijn genoeg andere plekken in een dierentuin waar je aan de slag kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan de kassa of het café. In de pauze loop je even een rondje door het park en je kan er weer de rest van de dag tegenaan.

3. Uitgaansfotograaf

Een avondje uit is nooit compleet zonder goede foto’s. Op de avond zelf denk je vaak nog dat de foto leuk is, maar zodra je de volgende dag de foto terug ziet schrik je toch even. Je staat er net iets minder flatteus op dan dat je had gehoopt. Een goede fotograaf is dus key en wellicht heb jij het in je om iedereen prachtig vast te leggen tijdens een feestje. Je gaat lekker een avondje uit, geniet van de leuke muziek en maakt ondertussen foto’s van dronken mensen. Klinkt niet verkeerd toch? Je moet alleen wel van goede huizen komen en over een mooi portfolio beschikken als je aan de slag wil gaan.

4. Lego bouwer

Een van de originele bijbaantjes is Lego bouwer zijn. Als Lego bouwer ontwerp en maak je de meest toffe kunstwerken met de kleine blokjes. Je gaat dus lekker creatief te werk en wordt hier ook nog eens voor betaald. Elke dag naar je werk gaan en vervolgens met speelgoed werken is een prima manier om de dag door te komen. Als kind was je hier dagelijks mee bezig, dus met die jaren ervaring zit het wel goed.

5. Housesitter

Housesitting is anno 2018 helemaal een ding. Je past op een huis als iemand zijn stulpje verlaat om lekker op vakantie te gaan. Je hoeft alleen de plantjes water te geven, het huis in de gaten te houden en de goudvis mag je natuurlijk ook niet vergeten. Het is dus een soort minivakantie voor jou en je wordt er ook nog eens voor betaald.

6. Bedverwarmer

Het klinkt te mooi om waar te zijn: een bijbaan als bedverwarmer. Toch is het de werkelijkheid en bestaat deze baan echt. Je moet wel even naar Londen verhuizen, maar dat hebben we er wel voor over. Bij een hotel in de Engelse stad bieden ze de service aan klanten om het bed te verwarmen. Als werknemer moet je ervoor zorgen dat het bed dus lekker warm is. Gehuld in een fleecepak rol je door het bed en maak je desnoods nog wat salto’s. Dat is een keertje wat anders dan schappen vullen in de supermarkt. Je hoeft niet aan veel eisen te voldoen en je kan er met bijna elk cv wel terecht.

Dit zijn nog eens toffe, originele bijbaantjes, toch? Schrijf dus snel even een motivatiebrief en wie weet heb jij binnenkort wel je droombaan.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Girlscene

Reageer op artikel:
Naar deze 6 originele bijbaantjes wil je meteen solliciteren
Sluiten