Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 11 feb 2019

Met deze originele Valentijnsdates weet je zeker dat je een topdag hebt

Valentijnsdag staat om de hoek; de dag waarop we ons allemaal nét een beetje meer bewust zijn van alle liefde om ons heen. Voor de een is dat de liefde van een partner, voor de ander is dat de liefde van een familielid of vriend. Liefde komt in alle soorten en maten. Wij zijn dan ook van mening dat welke liefde je dan ook om je heen hebt, deze gevierd mag worden op Valentijnsdag.

De een viert de liefde op Valentijnsdag met een etentje, de ander maakt een strandwandeling, misschien breng je wel een bezoekje aan de bioscoop of geef je je Valentijn een (al dan niet romatisch) cadeautje. Met Valentijnsdag pakken we graag net een beetje meer uit dan normaal, maar feit blijft wel dat we tóch vaak geneigd zijn bij de ‘standaard’ dates te blijven hangen. Zonde, want juist op de dag van de liefde zou je de kans met beide handen moeten aanpakken om er wat bijzonders van te maken. Daarom zetten we graag vijf originele Valentijnsdates op een rijtje, waarmee je er zeker van bent dat het een bijzondere dag wordt.

1. Bezoek een stand-up comedyshow

Wat is nou een betere manier om Valentijnsdag door te brengen, dan met een enorme lach op je gezicht? Neem je Valentijn mee naar een stand-up comedyshow en je weet zeker dat het gezellig wordt. Plak er eventueel nog een gezellig etentje aan vast en je hebt de tijd van je leven.

2. Ga naar een uitkijkpunt

Nederland is behoorlijk plat, maar dat betekent natuurlijk niet dat je constant maar op de grond moet blijven staan. Er zijn een aantal uitkijkpunten door het hele land heen waar je geweldig uitzicht hebt over het Nederlandse landschap. Kijk je graag over de stad heen, dan zijn er in Rotterdam en Amsterdam prachtige uitkijkpunten waar je prachtig uitzicht over de steden hebt. Zoek je het liever wat groener op? Gelderland kent een aantal uitkijktorens waar je fantastisch uitzicht hebt over de omliggende natuur.

3. Ga samen stappen

Waarschijnlijk doe je dit al regelmatig met je vrienden, maar heb je er weleens over nagedacht om met je Valentijn de kroeg in te duiken? Door samen te gaan dansen tot in de vroege uurtjes, leer je elkaar op een heel nieuwe manier kennen. Daar komt bij dat het natuurlijk gewoon hartstikke gezellig is.

4. Boek een overnachting in een Tiny House

Is één Valentijnsdag voor jou te kort? Dan vind je het vast leuk om er nog een paar daagjes aan vast te plakken. Heb je er weleens over nagedacht om een Tiny House te boeken? De inimini-huisjes zijn perfect om met z’n tweetjes een paar dagen in te vertoeven.

5. Schrijf een Valentijnsbrief aan elkaar

Wanneer was de laatste keer dat je een pen vasthield? Waarschijnlijk schrijf je nu een stuk minder dan dat je vroeger deed. Zonde, want hoe romantisch is het om een handgeschreven brief te ontvangen? Daarom dagen we je uit om aan iemand die je liefhebt deze Valentijnsdag een brief te schrijven en ‘m te overhandigen in het Van Gogh Museum. Waarom in het Van Gogh Museum? Er zijn enorm veel brieven van Vincent van Gogh bewaard gebleven, waardoor we nu zo veel over hem weten.

Lijkt het je leuk om met Valentijnsdag (of een andere dag naar keuze) een bezoekje te brengen aan het Van Gogh Museum? Dan kun je hier twee toegangskaarten voor het museum winnen, waar je een mooie inkt set en het boek ‘Van Gogh en zijn brieven‘ bij krijgt. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achterlaten en je hoort vanzelf van ons!

Reageer op artikel:
Met deze originele Valentijnsdates weet je zeker dat je een topdag hebt
Sluiten