Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Food 10 dec 2018

Nacho’s en andere originele en heerlijke gourmet recepten

Kerst staat alweer voor de deur en voor veel mensen betekent dat gourmetten. Lekker stinken en urenlang lekkere dingetjes bakken en braden. Vergeet de geroosterde aubergine, want dit jaar eet jij nacho’s en andere lekkere dingen tijdens het gourmetten.

Gourmet recepten

Voor veel mensen is het een kersttraditie om met je familie of vrienden te gourmetten. Het is gezellig, je bent lekker lang aan het tafelen en je kan zelf kiezen wat je eet. Toch zijn de dingen om te gourmetten vaak hetzelfde en heb je daar misschien niet altijd zin in.

Je hoeft echt niet meer je spekjes en stukjes paprika op de gril te leggen. Deze recepten om te gourmetten zorgen ervoor dat je heerlijk eet zonder dat het kerstdiner saai is.

1. Nacho’s

gourmet recepten
Als er iets is wat we het liefst elke dag van de week eten, dan zijn het wel nacho’s. Lekkere torillachips met kaas uit de oven geserveerd met guacamole en salsasaus. Nou, vergeet die over maar want nacho’s kan je natuurlijk ook gewoon gourmetten.

Gooi wat tortillachips met kaas in je pannetje, even laten sudderen en je bent er al. Zorg dat de guacamole en salsasaus al klaarstaan (of maak het zelf) en je eet tijdens Kerst je favoriete snack.

2. Paprikabloemen met ei

originele gourmet recepten
Nog een overheerlijk Kerstrecept voor je gourmetavondje zijn deze paprikabloemen met ei. Het smaakt tien keer lekkerder dan je normale gourmet recepten (lees: geroosterde spekjes) en je hebt er super weinig voor nodig.

Het enige dat je nodig hebt is een paprika, boter en eieren. Snijd de paprika in ringetjes, gooi het met de boter in een pan en bak een eitje in de paprika. In de twaalf minuutjes dat het moet bakken, kan jij even met je broertjes praten. Ook wel zo gezellig.

3. Courgette koekjes

originele gourmet recepten
Nog zo’n lekker kerstrecept waar we vrolijk van worden, zijn deze courgette koekjes. Naast dat ze lekker zijn, zijn ze ook nog eens redelijk gezond. Rasp een courgette en gooi er een eitje, bloem, kaas, peper, zout en oregano doorheen om het beslag te maken. Doe vervolgens een beetje olie in je pannetje en pak wat van het beslag. Acht minuutjes socializen met je familie en je eten is klaar.

4. Mini tosti’s met tomatentapenade

originele gourmet recepten
Een heerlijke kaastosti is nooit verkeerd, maar het is niet bepaald een lekker gerecht voor het kerstdiner. Of toch wel? Deze mini tosti’s gemaakt van stokbrood, olie, tomatentapenade en kaas kan je namelijk gewoon tijdens het gourmetten bereiden. Super lekker als voorgerechtje en zo gemaakt.

5. Ko­kos­pan­nen­koek­jes met tro­pisch fruit

originele gourmet recepten
Houd je meer van zoet eten tijdens Kerst? Ook dan kan je meedoen met gourmetten. Aangezien pannenkoeken niet bepaald mega gezond zijn, zijn deze gezonde variant van pannenkoeken super lekker voor het diner.

Het enige dat je nodig hebt voor deze kokosnootpannenkoeken is kokosnootmelk en pannenkoekenbeslag. Iedereen kan zijn of haar pannenkoekjes in een pannetje maken en daarna strooi je er een lading fruit overheen. Super lekker en niet zo ongezond.

Meer tips voor je kerstdiner heb je niet nodig, toch?

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Kerst bij je familie saai? Zo kom je de feestdagen thuis door

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Reageer op artikel:
Nacho’s en andere originele en heerlijke gourmet recepten
Sluiten