Deze 7 originele wijnregio’s stonden nog niet op je bucketlist

Wijn drinken is een goed idee. Wijnproeven is nog een beter idee. Je hebt namelijk naast de klassieke wijnregio’s ook genoeg nieuwe, hippe regio’s waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht. Wij hebben ze op een rijtje gezet, zodat jij de bucketlist kan aanvullen! Santé.

Meer wijn

Wijnproeverijen zorgen ervoor dat je, naast dat je heel dronken wordt, meer kennis krijgt over hoe de wijn tot stand komt. Van de grond naar de zon tot aan de ingrediënten, alles heeft invloed op de smaak van de vino. Dit zijn zeven nieuwe en verrassende wijngaardes die je ASAP aan je bucketlist wil toevoegen.

1. Hvar, Kroatië

Je kan bijna een heel geschiedenisboek schrijven over de wijngeschiedenis van Hvar. Naast het Instagram-waardige landschap, komt bijvoorbeeld de eerste soort Zinfandal-wijn ook hiervandaan. Als je op zoek bent naar een leuke wijngaarde, bezoek dan ‘Zlatan Otok’. Deze gaarde heeft een 10/10 uitzicht op de zee en dat wil je.

Isn’t this just #wonderful #hvar #vineyards #beautiful #hvarisland #vineyardswithaseaview #zlatanotok ?

186 Likes, 7 Comments – Zlatan Otok Plenković Vinarija (@zlatan.otok.wine) on Instagram: “Isn’t this just #wonderful #hvar #vineyards #beautiful #hvarisland #vineyardswithaseaview…”

2. La Pampa, Patagonië

Patagonië staat natuurlijk bekend om de cultuur en natuur, maar het is ook het gebied van de beste wijnen uit Zuid-Amerika. De wijnen staan erom bekend fruitig, vol van smaak, zuur en gedurfd te zijn. Tussen Rio Negro, Neuquén en de provincie ‘La Pampa’ zijn meer dan 4500 wijngaardes gevestigd. No jokes, als er daar geen tussenzit die je leuk vindt dan weten wij het ook niet meer.

3. Paso Robles, Californië

Californië staat al bekend om de wijnen uit Napa en Sonoma Valleys, maar Californië’s ‘Paso Robles’ heeft veel te bieden naast deze bekende plekken. Geniet van een paar (lees: twintig) wijntjes en het entertainment bij ‘Vin Robles Winery’, voor een belevenis die je niet snel zal vergeten. En nee, niet vanwege je black-out door de drank.

Out for a walk with the fluffies ?? @daouvineyards

365 Likes, 6 Comments – Michael & Alondra Gutierrez (@acrosshoorayzones) on Instagram: “Out for a walk with the fluffies ?? @daouvineyards”

4. Santorini, Griekenland

Santorini kennen we allemaal al van de intens blauwe luchten en de witte huisjes, maar er is meer. Volgens de locale website van Santorini zelf is Santorini bekend wegens haar witte Vinsanto wijn. Vanwege de unieke mineralen en het lekkere klimaat zijn de druiven die gebruikt worden bij het maken van de wijn erg rijk van smaak. Des te meer reden om het mooie eiland eens te bezoeken.

5. Hawkes Bay, Nieuw-Zeeland

Oké voor deze wijnproeverij moet je ietsjes verder vliegen. In Hawkes Bay, gevestigd in Nieuw-Zeeland, heb je wijngaardes waar je U tegen zegt. Je kan in deze regio met de fiets langs wijngaardes cruisen, wat überhaupt al leuk is. Vooral liefhebbers van de rode wijnen kunnen hier terecht. Je Instagram feed is binnen enkele secondes opgekrikt wanneer je de ‘Clearview Estate Winery’ bezoekt, een super mooie wijngaard waar je lekkere wijnen kan combineren met eten.

6. Constantia, Zuid-Afrika/h3>

In het hart van Kaapstad vind je een regio die bekend staat om zoete wijntjes. Misschien heb je al eens gehoord van Franschhoek of Stellenbosch als go-to wijngaardes in Zuid-Afrika, maar de wijngaardes in Constantia zijn minstens net zo leuk. Voel je helemaal Carrie Bradshaw met je vriendinnen en bezoek vooral ‘Beau Constantia’ of ‘Klein Constantia’.

7. Applegate Valley, Oregon/h3>

Applegate Valley, een wijngaard die klinkt als een Mario Kart wereld, is zeker niet de minste wat betreft wijn. Met het diverse landschap en Siskiyou bergen is het qua omgeving in ieder geval al een topper in de lijst. Daarnaast schijnen de wijnen van heel goede kwaliteit te zijn en kost de tour niet veel. ‘Dancin’ wijngaarde is vooral een must op je bucket-list.

We are closing early at 4pm today for a special event. Please join us 12 to 4pm for what promises to be a beautiful afternoon at DANCIN! #dancinvineyards #southernoregonwine #oregonwine #southernoregon #oregon #pnw #winecountry

79 Likes, 4 Comments – DANCIN Vineyards (@dancinvineyards) on Instagram: “We are closing early at 4pm today for a special event. Please join us 12 to 4pm for what promises…”

En dat was het! Onze top zeven originele wijngaardes. Begin in ieder geval alvast met sparen voor deze bestemmingen. Bottoms up!

Elite Daily

Reageer op artikel:
Deze 7 originele wijnregio’s stonden nog niet op je bucketlist
Sluiten