Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 17 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Finally – De Oscars komen met een plan voor meer diversiteit en inclusiviteit

Dat de Oscars niet al te divers zijn, is nothing new. De filmwereld beschuldigd de organisatie er al lange tijd van niet inclusief genoeg te zijn. Neem als voorbeeld dat het grootste gedeelte van de leden Amerikaanse witte personen zijn, of dat er anno 2020 nog steeds geen vrouwelijke regisseurs genomineerd zijn. Toch lijkt daar nu verandering in te komen.

Academy of Motion Picture Arts and Sciences komt namelijk met een nieuw plan, genaamd Academy Aperture 2025. Hier lees je er alles over.

De Oscars worden diverser

Afgelopen vrijdag kondigde de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (een hele mond vol) het nieuwe initiatief aan. Met dit plan is het de bedoeling om de Oscars veel diverser te maken. Oscar-genomineerden worden in vervolg verplicht om aan een aantal diversiteits- en inclusienormen te voldoen.

Het plan werd gepresenteerd op de website van de Acedemy. In het plan staat onder andere dat er een speciale groep bijeen is geroepen om de nieuwe representatiestandaarden op te stellen. De diversiteits- en inclusienormen zijn daar onderdeel van. Wie in vervolg in aanmerking wil komen voor een Oscar-nomatie, moet aan de normen voldoen. De organisatie hoopt zo dat ze permanente veranderingen kunnen aanbrengen.

Good to know: de maatregelen gelden ná de komende Oscars-uitreiking, die tot nu toe gepland staat op 25 april 2021.

Ook de leden moeten diverser

De speciale groep die de nieuwe standaarden opstellen, kijken daarbij niet alleen naar de nominaties, maar ook naar de leden van de Academy. En dat is nodig, want het grootste gedeelte van de leden zijn nog steeds wit.

De Academy zegt verplichte trainingen te gaan geven aan de organisatie en het bestuur, om zo vooroordelen weg te nemen. Ook worden er panels georganiseerd over onder andere ras, gelijke kansen en etniciteit binnen de filmindustrie.

Enorm veel kritiek

Het werd hoog tijd dat de Oscars stappen zouden ondernemen. Diversiteit binnen de Oscars is namelijk iets wat al jaren een hot topic is. In 2016 kondigde de Academy al aan om concrete stappen te nemen, nadat er twee jaar op rij enorm veel klachten ontstonden. In 2015 werd bijvoorbeeld de hashtag #OscarsSoWhite in het leven geroepen en kwamen verschillende celebrities uit protest niet naar de awardshow.

Vanaf 2016 zijn er al heel wat veranderingen aangebracht. Zo kregen personen met een etnische achtergrond leidinggevende posities en kondigden ze aan dat ze in 2020 het aantal vrouwelijke leden én leden van etnische ‘minderheden’ met 20 procent te willen verhogen. Wij zijn benieuwd naar alle veranderingen die na de eerstkomende Oscars zullen plaatsvinden.

Lees ook: dit zijn de meest iconische koppels ooit op de rode loper van de Oscars

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Finally – De Oscars komen met een plan voor meer diversiteit en inclusiviteit
Sluiten