Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Entertainment 2 mrt 2018
Leestijd: 4 minuten

Binge-avondje? Kijk deze oude series op Netflix

Ons lijstje van must-see series wordt steeds langer. Terwijl we proberen bij te blijven met alle nieuwe series die op Netflix verschijnen, vergeten we vaak dat er ook een hele hoop oudere series zijn, die zeker het kijken waard zijn.

We zetten tien van deze pareltjes voor je op een rijtje, zodat je zeker weet dat je dit weekend de bank niet af hoeft te komen.

Breaking Bad

Als je er nog steeds niet aan toe bent gekomen om Breaking Bad te zien, heb je écht wat gemist. Walter White is scheikundeleraar op een middelbare school en werkt daarnaast parttime in een wasstraat. Zijn privéleven zorgt voor heel wat problemen. Naast familieperikelen heeft hij ook nog gezondheidsproblemen; hij is namelijk terminaal ziek. Om zijn gezin van genoeg geld te voorzien, verzint hij een manier om snel wat bij te verdienen. Hij wordt misdadiger en begint, samen met oud-leerling Jesse, een lab om methamfetamine in te maken.

Netflix, vijf seizoenen

Gilmore Girls

Gilmore Girls speelt zich af in Stars Hollow, een rustig stadje in Connecticut. Lorelai Gilmore is de 32-jarige alleenstaande moeder van de 16-jarige Rory. Ze zijn niet alleen moeder en dochter, maar ook nog eens elkaars beste vrienden. Rory wordt toegelaten tot een dure privé-school, maar eigenlijk heeft haar moeder hier helemaal geen geld voor. De oplossing? Ze neemt contact op met haar rijke ouders. Het enige probleem is dat ze haar ouders nooit meer zag nadat ze van huis wegliep. Rory was toen één jaar oud, dus reken maar uit hoe lang dat geleden is… NSMBL’s Laura had ooit de kans om de Gilmore Girls te interviewen – zie hier hoe dat eraan toeging.

Netflix, zeven seizoenen

Arrested Development

Arrested Development gaat over de familie Bluth. Ze zijn dan wel rijk, maar ook heel wereldvreemd en nogal onhandig. Wegens fraude moet de vader naar de gevangenis. Zoon Michael Bluth probeert (samen met zijn zoon, broers en zus) het familiebedrijf te redden van de ondergang.

Netflix, vier seizoenen

Sons of Anarchy

De motorclub ‘Sons of Anarchy’, met name de clubleden en dan vooral het leven van Jax Teller – huidige vicepresident van de club en zoon van één van de oprichters – staan centraal in de serie. Je ziet niet alleen dingen die te maken hebben met de club, maar je ziet ook het effect van de club op het stadje Charming en hoe de club het leven van de mensen in haar omgeving beïnvloedt. Helaas kwam de serie na zeven seizoen ten einde, maar er is goed nieuws: er komt een Sons of Anarchy spin-off!

Netflix, zeven seizoenen

Gossip Girl

We kunnen ons niet voorstellen dat je de Gossip Girl-hype gemist hebt, maar we leggen toch graag nog even uit waar de serie over gaat: ‘Gossip Girl’ gaat over een aantal rijke tieners die in de Upper East Side in New York wonen. Ze staan op het punt om naar de meest belangrijke universiteiten te gaan. Belangrijke vragen in de serie zijn: wie heeft het meeste geld? Wie doet het met wie? Wie is de Queen Bee van de school en niet onbelangrijk, wie gaat met wie naar Prom?

Netflix, zes seizoenen

Weeds

Weeds gaat over het leven van Nancy Botwin. Nadat haar man overlijdt, wil ze haar status en comfortabele leventje niet verliezen. Daarom besluit ze cannabis aan haar rijke buren te verkopen. En dat loopt een beetje uit de hand…

Netflix, acht seizoenen

Friends

Tja, wie kent Friends niet? De serie volgt zes vrienden – drie vrouwen en drie mannen – die samen in een appartementencomplex in New York wonen. De levens van Monica, Rachel, Phoebe, Ross, Joey en Chandler zijn zeker de moeite waard om te volgen; hilariteit staat namelijk op nummer één in de serie.

Netflix, tien seizoenen

Full House

Het zal je maar gebeuren: je wordt een weduwe en moet ineens in je eentje voor drie kinderen zorgen. Het overkomt Danny Tanner in Full House. Hij woont met zijn drie dochters in de Amerikaanse stad San Francisco. Eén van die dochters is baby Michelle, die afwisselend gespeeld werd door tweelingzussen Mary-Kate en Ashley Olsen.

Netflix, acht seizoenen

Party of Five

Nadat de ouders van de familie Salinger zijn overleden, moeten de vijf kinderen zichzelf zien te redden. Oudste broer Charlie neemt de leiding – al gaat dat niet altijd zo soepeltjes.

Netflix, zes seizoenen

That ’70s Show

Wil je een kijkje in de cultuur van de jaren 70? Kijk dan naar ‘That 70s Show. De serie draait om zes tieners die opgroeien in Point Place, een fictieve stad in Wisconsin. De serie is alleen al leuk om te kijken voor Mila Kunis en Ashton Kutcher, die elkaar op de set van ‘That ’70s Show’ ontmoetten.

Netflix, acht seizoenen

Popsugar

Reageer op artikel:
Binge-avondje? Kijk deze oude series op Netflix
Sluiten