Kim Ritskes
Kim Ritskes Love & Life 31 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Oudejaarsavond verwachtingen vs. de realiteit

Als er één feestdag in het jaar een beetje overrated is, is het oud & nieuw wel. Begrijp ons niet verkeerd; we houden van de mooie kleren die we aan kunnen trekken, champagne en leuke feestjes maar het wordt vaak veel groter gemaakt dan het is.

Toch is het voor veel mensen een nieuwe start en een moment om eens terug te kijken op het afgelopen jaar en nieuwe plannen en voornemens voor het nieuwe jaar te maken. Oud & nieuw feestjes móeten leuk zijn en er hangen zoveel verwachtingen aan verbonden, dat je de realiteit bijna vergeet.

Je gaat voor die wilde kleur lippenstift maar je hebt er al spijt van als je om 12 uur iemand zoekt om te kussen en alleen de champagnefles kunt vinden.

Je hebt uren voor de spiegel gestaan en een paar miljoen keer gewisseld tussen stijl, krullen en ingevlochten en uiteindelijk blijkt het allemaal voor niets te zijn als je door de regen naar een feestje fietst.

Met blote benen of een dunne panty de deur lijkt een goed idee, tot je benen blauw zijn van de kou en je uit het diepst van je hart wenste dat je gewoon een broek aangedaan had.

Je hebt een fortuin uitgegeven aan nieuwe make-up, die rond 01:00 uur op je wangen zit omdat je lekker sentimenteel op Auld Lang Syne hebt meegebruld. En door de regen hebt gefietst.


Ah, hakken. Je benen zien er fantastisch uit in je hoge hakken maar bij thuiskomst kun je je voeten waarschijnlijk weggooien.

Je hebt die ene strakke jurk aan waarin je – als je precies zó gaat staan – een geweldig lichaam hebt. De alcohol in je bloed vertelt je echter dat je gewoon als een zak zout rond mag lopen zodat je op een rollade lijkt.

Je bedacht dat dit de avond was om je nieuwe, glitterende haarband een debut te gunnen. Na een halfuur bonst je hoofd en heb je het gevoel dat er geen bloed meer naar je hersenen stroomt. Zoveel had je nog niet gedronken.

Die mooie, wollen trenchcoat staat geweldig op dat jurkje, maar de wind gaat door merg en been. Je verlangt enorm naar je lelijke, gewatteerde jas die je nooit in de steek laat. Gelukkig nieuwjaar!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Oudejaarsavond verwachtingen vs. de realiteit
Sluiten