Renée
Renée Love & Life 06/11/2018

Oudste vrouw ter wereld (117) verklapt haar geheim: “Single blijven.”

Is het jouw doel om zo oud als mogelijk te worden in het leven? Dan zou je natuurlijk de oudste personen op aarde om raad kunnen vragen. Toch weten we niet of het antwoord bevredigend zal zijn.

De oudste vrouw op aarde, Emma Morano, is deze week maar liefst 117 jaar oud geworden. Emma is Italiaans, drinkt graag brandy en is op dit moment de enige vrouw op aarde die drie (!) eeuwen heeft meegemaakt. Emma werd namelijk geboren op 29 november 1899. Ja, dat is heul lang geleden ja.

emma1

Net zoals de meeste ‘oudste mensen op aarde’ doet Emma eigenlijk helemaal niets bijzonders voor haar opmerkelijke leeftijd. Toch is er één ding dat voor haar een logische verklaring zou zijn: single blijven. In 1938 verliet Emma haar toenmalige man omdat deze losse handjes had en sindsdien is ze altijd single gebleven. Emma wilde zich door niemand gedomineerd voelen.

Zo oud zijn als je je voelt

emma3

Volgens haar dokter eet ze verder ook bijna geen groenten, maar zitten rauwe eieren wel in haar vaste dieet. Die eet ze al sinds ze 20 is. Soms een koekje, soms een omelet, maar niet veel meer aangezien ze geen tanden meer heeft. Emma komt daarnaast ook al 20 jaar niet meer buiten en eet geen vlees omdat ze denkt dat ze daar kanker van zal krijgen.

schermafbeelding-2016-12-01-om-15-43-14

Deze 99-jarige vrouw studeerde na 75 jaar alsnog af

Reageer op artikel:
Oudste vrouw ter wereld (117) verklapt haar geheim: “Single blijven.”
Sluiten