Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 15 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Over een crush heen komen? Met deze vijf tips gaat dat sneller

Verliefd zijn is leuk. Maar als de liefde niet wederzijds is, dan is het zwaar klote. Een eenzijdige crush kost je vooral erg veel energie: je herpeelt diegene’s Instagram-story drie keer, denkt in bed nog aan hem/haar/hen en zo zijn er nog veel andere momenten dat de persoon in kwestie door je hoofd spookt. Over de crush heen komen? Dan helpen deze tips je daarbij.

Er is een eeuwenoude liefdesvraag die de mensen al sinds jaar en dag bezighoudt: hoe kom je over een verliefdheid heen?

Over een crush heen komen? Met deze XX tips is dat zo gepiept

Over een crush heen komen is makkelijker gezegd dan gedaan, maar er zijn een paar dingen die je erbij helpen.

1. Geef jezelf de tijd

Klinkt lekker tegenstrijdig, toch is het zo. Als je snel je je fixeert op snel diegene vergeten, dan werkt dit alleen maar averechts. Weet dat het even duurt om over een verliefdheid heen te komen, dan verwerken je hersenen de crush het snelst. Probeer het proces niet te versnellen of te doen alsof het verdriet en de teleurstelling die je voelt er niet zijn.

2. Spreek het uit

Gevoelens die verstopt worden blijven langer zitten. Baal je dat de liefde niet wederzijds was? Dat mag je best uitspreken, bijvoorbeeld bij je vriendinnen of je moeder – of wie er dan ook voor jou zo vertrouwd voelt. Praten is verwerken en door je gevoelens uit te spreken kom je sneller over iemand heen.

3. Laat ze met rust op de socials

We vinden het allemaal lekker om af en toe te creepen, maar dit gaat je echt niet verder helpen. Merk je dat je vaak op de socials van jouw crusch kijkt? Ontvolg diegene dan voor een mentale detox.

4. Kom weer in je kracht

We horen van vriendinnen vaak genoeg dat het ‘their loss’ is, maar wat als dat even niet zo voelt? Het is belanrijk om je eigen waarde te kennen en weer in je kracht te komen. Hiervoor doe je dingen die je empowered laten voelen. Denk aan die ene dansles, dat boksklasje of schrijft op een papier waarom jij fantastisch bent.

5. Je crush met the ick

Ken je ‘the ick’ op TikTok al? Dit zijn doodnormale situaties waarin mensen niet op hun aantrekkelijkst zijn. Als je even wil lachen, visualiseer jouw crush dan in één van deze situaties. Wedden dat de aantrekking slijt?

@herstory.ph

I also got the ick from seeing the back of a guy’s head.

♬ original sound – herstory.ph – herstory.ph

Toch wat nostaglische sad songs nodig? Hier vind je alle break-up songs uit je middelbareschooltijd.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.