Food 23 feb 2018 Alex Ebbers

Overrijpe bananen – gooi ze niet weg maar vries ze in

Veel mensen gooien bananen weg op het moment dat ze bruin beginnen te worden. Zonde! Je kunt ze beter nog even laten liggen. Overrijpe bananen worden namelijk een stuk zoeter, waardoor ze heerlijk zijn in bijvoorbeeld smoothies. Om ze goed te houden, vries je ze gewoon in.

Overrijpe bananen invriezen

1. Laat de bananen goed rijp worden. Hoe gespikkelder, hoe beter
2. Pel de banaan en snij hem in plakjes van een paar centimeter dik. Kleinere stukjes zijn vriendelijker voor je blender en blenden een stuk sneller dan een hele banaan
3. Leg ze naast elkaar in de vriezer, op een stukje bakpapier. Als je de stukjes met z’n allen in één zakje gooit voordat ze bevroren zijn, plakken ze aan elkaar vast
4. Als de stukjes banaan bevroren zijn, stop je ze in een vrieszakje en leg je deze weer in de vriezer. Het kan handig zijn om hierbij porties te maken die genoeg stukjes bevatten voor een smoothie – dit bespaart weer tijd wanneer je een smoothie gaat maken!

Door bananen in te vriezen hoef je ze niet weg te gooien (en ben je dus lekker clean bezig) en heb je altijd al een ingrediënt in huis om een lekkere smoothie te maken.

popsugar

Reageer op artikel:
Overrijpe bananen – gooi ze niet weg maar vries ze in
Sluiten