Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Fashion 3 september 2020

The bigger, the better – Oversized kragen zijn dé trend en wij zijn fan

Chanel presenteerde begin dit jaar al veel blouses met oversized kragen die geïnspireerd waren op weeshuiskostuums. Niet gek dus dat de trend sindsdien langzaam maar zeker Instagram verovert. En eerlijk is eerlijk, wij krijgen er geen genoeg van.

De oversized kraag, die ook wel de Peter Pan-kraag wordt genoemd (ja, echt), maakt een echte comeback in modeland.

De oversized kraag

Modehuizen lieten zich begin dit jaar al inspireren op weeshuiskostuums, kanten en Peter Pan-kragen. Bij onder andere Celine zagen we kanten varianten en het Deense merk Ganni ging ook mee met de trend. Van jurken tot blouses, jassen en jacks: opvallende kraagdetails zijn hot.

Instagram take-over

En zoals dat gaat met trends, zien we ook steeds meer influencers verschijnen in looks met oversized kragen. Van streetstyle queen Pernille Teisbeik tot Man-Repellers Leandra Medina: ze laten stuk voor stuk zien hoe je deze trend op een toffe manier kunt stylen.

Onze favorieten

Dat de oversized kraag een ding is, kunnen we niet meer omheen. Dat blijkt ook wel uit een nieuw onderzoek van wereldwijde modezoekmachine Lyst. De zoekopdrachten naar tops en jurken met oversized kragen namelijk toe met 46 procent ten opzichte van de vorige maand.

Je weet dus wat je te doen staat. Dít zijn onze favorieten met een oversized kraag.

1. Blouse met print – €41,99
Een grote kraag én een toffe print: deze blouse heeft het allemaal. De bloemenprint heeft lichte kleuren en maakt de look helemaal af.

ASOS

2. Jurk met kraag – €29,99
Ben je niet zo’n fan van blouses? No worries, er bestaan ook jurken met grote kragen, zoals deze.

H&M

3. Zwarte blouse – €74,99
Een zwarte blouse is altijd fijn om in je kast te hebben. Plus daar deze trend bij op en je hebt deze blouse van Sister Jane.

Bijenkorf

4. Blouse met kanten details – €49,99
Speaking of grote kragen, deze blouse is een echte topper. Eigenlijk bevat deze top twee trends: broderie anglaise én een opvallende kraag.

H&M

5. Sweatshirt met kraag – €49,99
Je kunt een blouse met grote kraag makkelijk combineren met een sweatshirt, maar je kunt ook een sweatshirt kopen met een grote kraag eraan. Ha.

ASOS
Reageer op artikel:
The bigger, the better – Oversized kragen zijn dé trend en wij zijn fan
Sluiten