Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 25 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Hold your horses – Het paardenmeisje komt helemaal terug in de mode dit najaar

Paardenliefhebbers opgelet: dit najaar kun je je rijbroek en laarzen gewoon rocken in het dagelijks leven. Het paardenmeisje komt namelijk helemaal terug in de mode deze herfst/winter. En hoewel je misschien geen abonnement meer hebt op de Penny of een rittenkaart op de manege, mag je je er je wel naar kleden. Graag zelfs.

De catwalks voor het komende najaar zitten vol stijlvolle items die refereren naar het paardenmeisje.

Inspiratie uit paarden

We kennen natuurlijk allemaal de beroemde loafers van Gucci met het paardenbit en de rijzadels van Hermès. Maar dit jaar kozen meer merken voor een collectie die geïnspireerd is op de paardensport. De cowboy boots maakten plaats voor mooie slanke rijlaarzen en pakken bij ontwerpers als Tory Burch en Brandon Maxwell. Chanel en Self Portrait showden zelfs echte caps op de catwalk.

En dat zorgt ervoor dat we er niet meer omheen kunnen: het paardenmeisje is terug in de mode. Aankomend herfst/winterseizoen gaan we de stijl van menig vrouw op de manege overnemen. Double-breasted blazers, kniehoge laarzen en tassen met paardenbit sluiting zijn te spotten bij verschillende modehuizen. Pakken worden gecombineerd met rijlaarzen en suède jasjes met leren rokken.

paardenmeisje
Chanel Fall/Winter 2020 / EPA / Christophe Petit Tesson
mode paardenmeisje
Hermès Fall/Winter 2020 / AFP /
Anne-Christine Poujoulat

Hoe stijl je het?

Het betekent niet direct dat je jouw oude rijbroek uit de kast moet trekken of die verstofte cap op je hoofd moet zetten. Je kunt het paardenmeisje heel subtiel terug laten komen in jouw stijl. Neem items als rijlaarzen, suède riemen of paardenbit details en draag aangesloten broeken in je laarzen. Leren accenten komen terug en scherp uitgesneden blazers mogen weer uit de kast.

Is het nog niet helemaal jouw ding? Trek dan een strak pak aan met een wijde blouse of combineer je kniehoge laarzen met een mooie jeans. We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn fan en ons inner paardenmeisje komt weer helemaal naar boven. Toch maar even die rijbroeken van zolder halen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hold your horses – Het paardenmeisje komt helemaal terug in de mode dit najaar
Sluiten