Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 18 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wil je als een echte Parisienne door het leven gaan? Doe dan deze 7 dingen

Droom jij ervan om niet meer door de straten te lopen, maar te flaneren? Om de Franse taal vloeiend te spreken en geen sprankeltje make-up nodig te hebben en er alsnog flawless uit te zien? Kan niet anders dan dat jij ervan droomt een echte Parisienne te zijn.

Faites attention! Wie zich een echte Parisienne wil voelen, kan het best deze 7 adviezen opvolgen.

Leven als een Parisienne

Voor je het weet loop jij – ook in Nederland – met een baguette onder je arm (nee, niet een tas) en bestel je alleen nog maar escargots in een restaurant.

1. Draag vanaf nu geen beha’s meer

Beha’s zijn zo overrated. De meeste Parisiennes hebben de bustehouder jaren geleden al geditched #freethenipple. Of moeten we #libérezlemamelon zeggen? Als helemaal geen beha dragen voor jou niet echt een optie is, raden we aan voor een bralette te gaan. Ook daar zijn de dames in Parijs dol op.

2. Kijk altijd met een ‘je ne sais quoi’ blik

De term uitleggen is best moeilijk, en verder dan dit kwamen wij ook niet: ‘something (such as an appealing quality) that cannot be adequately described or expressed – a young actress who has a certain je ne sais quoi‘. Wenkbrauwen omhoog, lipjes getuit en gun iedereen die noncha blik van jou.

3. Ontbijt elke ochtend met een croissant

Om te veranderen in een echte Parisienne, is het belangrijk je leefstijl aan te passen aan die van hen. Dat betekent elke dag opstaan met één (of twee of drie) croissants.

4. Drink alleen nog maar koffie en wijn

Daarnaast drink jij natuurlijk alleen nog maar koffie (zwart) en wijn (rood).

5. Kijk af bij echte Parisiennes

Om een echte Parisienne te worden, kun je het best in de leer bij de echte Parijzenaren. Jeanne Damas bijvoorbeeld is misschien wel het bekendste fashion icoon en richtte kledingmerk Rouje op. Volg haar op Instagram en over een week loop je er zo bij als zij.

6. Volg een cursus Frans

Parce que tout commence par parler la langue française. Als jij die zin nu al snapt, kun je lekker instappen op level 2.

7. Last but not least: verhuis

Verhuis naar dé stad waar je hart een extra sprongetje van maakt: Paris! Als je hier vervolgens ook nog eens een knappe Parisien aan de haak slaat, is je Franse sprookje helemaal compleet.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.