Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Post 27 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Volgens experts is dít het moment wanneer de passie in je relatie afneemt

In het begin van een relatie lijken we soms net twee wiebelende konijntjes. Op een bepaald punt kan de passie in een relatie echter langzaam afnemen en is de seksuele spanning steeds verder te zoeken. Onderzoekers vroegen zich af wanneer dit nou precies gebeurt en publiceerden een rapport met hun bevindingen.

Let’s talk about sex, baby.

Passie in de relatie

Het rapport – dat werd gepubliceerd onder de naam Does sexual satisfaction change with relationship duration? – concludeerde dat koppels de passie in hun relatie na gemiddeld 12 maanden verliezen. Ja, je leest het goed: na enkel een jaar heeft onze seksuele voldoening al gepiekt.

Voor het onderzoek werden de sekslevens van 3.000 heteroseksuele deelnemers met een leeftijd tussen de 25 en 40 jaar geanalyseerd. De deelnemers die meededen aan het onderzoek waren allemaal voor een verschillende tijd samen met hun partner: sommigen pas een paar maanden, anderen al 24 jaar. Na het bestuderen van de relaties, concludeerde het rapport het volgende:

Waarom is dat?

Dit betekent natuurlijk niet dat het onmogelijk is om na een jaar nog tevreden te zijn met het seksleven van jou en je partner. De onderzoekers legden namelijk uit dat gedurende het eerste jaar van een relatie, koppels graag de seksuele voorkeuren van hun partner willen ontdekken en dus vaker seksueel actief zijn. Gemiddeld duurt dit proces een jaar, en daardoor zijn mensen na een jaar minder gemotiveerd om seks te hebben.

Een goed seksleven

Het goede nieuws? Het feit dat je minder seks hebt, betekent niet automatisch dat de seks ook minder bevredigend is. Of je nou 3 maanden of 3 jaar samen bent met je partner, jullie seks kan natuurlijk nog steeds steamy zijn.

Een goed seksleven is niet afhankelijk van de hoeveelheid keer dat je seks hebt per week/maand/jaar, maar van de kwaliteit van de seks voor jou en je partner (want ja, ook daar heeft iedereen weer een andere en persoonlijke mening over). Dus doe vooral waar jullie zelf zin (en geen zin) in hebben.

Je seksleven upspicen?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Volgens experts is dít het moment wanneer de passie in je relatie afneemt
Sluiten