Gina Koninkx
Gina Koninkx Food 20 sep 2018

10 niet kleffe pastasalades waarmee je je maag wil vullen

Bij pastasalade denk je niet meteen aan een hoogstandje uit de keuken. Toch kun je hele lekkere salades met pasta maken zonder dat er een kleffe hoop op je bord ligt. Wij zochten tien recepten op die iedereen kan maken en die ook nog eens smaakvol zijn. Buon appetito.

Af en toe wil je even snel je maaltje bereiden en een pastasalade is daar perfect voor. Je likt je vingers af bij deze tien simpele recepten:

1. Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

Hoe meer smaken, hoe beter. Terwijl je pasta in het water ligt te koken snijd je de groente fijn. Schep alles door elkaar en je maaltje is staat klaar om opgegeten te worden.

2. Pastasalade à la carbonara

Als je dol bent op roomsaus is carbonara hoe dan ook jouw favoriete saus voor in je pasta. Je kunt er natuurlijk ook een koude salade van maken en dan houd je lekker wat over voor je lunch op werk.

3. Pastasalade met pesto

Deze pastasalade heb je super snel op tafel staan en dat is ook precies de bedoeling. Het enige wat je hoeft te doen is de pasta koken en deze te toppen met verschillende ingrediënten. En oh ja, deze is ook nog eens hartstikke gezond.

4. Belegd met carpaccio

Carpaccio, pasta, carpaccio, pasta… kun jij kiezen? Nee, natuurlijk niet. Daarom mixen we het gewoon door elkaar. Deze pastasalade wordt sowieso jouw nieuwe favoriet.

5. Zomerse salade met pasta

Dat de zomer bijna voorbij is betekent natuurlijk niet dat we geen zomerse maaltjes meer kunnen koken. Om het zomerse gevoel nog wat langer vast te houden maak je gewoon een pastasalade met frambozen. Mmmmm.

6. Avocadosausje over je pasta

Avocado blijkt een uitstekende vervangen te zijn voor room. Het maakt je pasta veel gezonder (vooral als je ook nog eens speltpasta gebruikt). Dit simpele gerechte smaakt daardoor bijzonder lekker en is de perfecte bodem voor je gaat sporten.

7. Pastasalade met honing mosterd dressing

Een zoete touch aan je pasta geeft een heel verrassend smaakje en dat zul je proeven als je dit recept een keertje probeert. De macaroni kun je natuurlijk vervangen voor penne of farfalle.

8. Pastasalade met gekleurde tomaten en feta

Dit gerecht kost je alles bij elkaar maar 20 minuutjes en dat heb jij er wel voor over. Deze pastasalade is mega gezond en kun je makkelijk de dag erna nog meenemen naar je werk.

9. Spicy met salami

Om een pastasalade wat pit te geven kun je er een pittige salami aan toevoegen, zo weet je zeker dat je geen kleffe bende op je bord hebt liggen.

10. Pastasalade met gegrilde perzik

Het water loopt je in de mond als je deze heerlijke salade met gegrilde perzik ziet. Je staat er wel wat langer voor in de keuken dan de andere recepten maar dat is het wel waard zoals je ziet.

Nog meer bad ass eten.

Marks Menu #11: macaroni-is-voor-watjes pasta met pesto en kabeljauw

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 niet kleffe pastasalades waarmee je je maag wil vullen
Sluiten