Pathé opent dit jaar nog ScreenX-zalen met 270 graden beeld voor de beste filmbeleving ooit

Bel je vrienden, want dit jaar gaan jullie écht nog even een filmpje pakken bij Pathé. De bioscoopketen is namelijk hard op weg om de chillste bioscoop ooit te worden. Na de luxe upgrade met banken en kussens in Tuschinski, komen er dit jaar nog twee ScreenX-zalen.

Je bioscoop ervaring wordt door ScreenX nóg beter, want dit betekent dat je in een zaal zit met een scherm van 270 graden. Met andere woorden, als je weer een heerlijke zoetsappige film kijkt kun je nog meer wegzwijmelen. Of zit je bij een horror? Bereid je dan voor op een nog heftigere ervaring. Je wordt namelijk helemaal ondergedompeld in de film.

De ScreenX-zalen van Pathé

Goed nieuws als je weleens een kaartje koopt bij Pathé Spuimarkt of Pathé Amersfoort. Hier kun je namelijk als eerste ScreenX ervaren. Pathé: “Met de komst van ScreenX biedt Pathé als enige bioscoopmerk in Nederland nog voor het einde van het jaar alle variaties aan experience technologieën. ScreenX wordt geprojecteerd op drie doeken waardoor een panoramisch beeld van 270 graden ontstaat en bezoekers helemaal worden opgenomen in de filmische wereld.”

ScreenX

Na technologieën als IMAX, 4DX en Dolby Cinema blijft de keten zich dus vernieuwen. En hoe, want hoe fantastisch is het om een film op drie schermen te zien in plaats van één? Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is juist cool: je wordt nu écht omgeven door de film omdat de film ook op de zijschermen wordt geprojecteerd.

Het verhaal kan daardoor alle kanten opgaan, waardoor je waarschijnlijk nog meer in de film zit. In het buitenland is het in ieder geval een groot succes, dus plan snel een filmavond met je squad. Tussen eind november en half december kun je als eerste de zaal betreden.

Dit artikel verscheen voorheen op ons zusje Beautify.nl.

Beautify

Reageer op artikel:
Pathé opent dit jaar nog ScreenX-zalen met 270 graden beeld voor de beste filmbeleving ooit
Sluiten