Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 26 sep 2020

Maak kennis met de peek-a-boo haartrend die begon op TikTok, maar nu heel Instagram overneemt

TikTok is de plek waar we kennis maakten met het nummer ‘Savage’, waar we de whipped coffee ontdekten en waar we nu gebombardeerd worden met de peek-a-boo haartrend. Wij stellen je graag voor aan dit nieuwe kapsel, dat inmiddels ook Instagram overneemt.

Wil jij wel een kleurtje in je haar, maar vind je het een grote stap? Dan is de peek-a-boo haartrend je op het lijf geschreven. Menig Instagrammer dipte haar haren al in de gekleurde verf en wedden dat jij de volgende bent?

Maak kennis met de peek-a-boo haartrend

De peek-a-boo haartrend houdt eigenlijk in dat je de plukken haar vanaf je slapen een andere kleur verft dan de bovenste laag van je haar. Zo show je je kleurrijke lokken aan de wereld met een leuke updo, maar bedek je ze ook als de situatie daarom vraagt. Het perfecte kapsel als je de full-on roze coupe á la Kaia Gerber nog wat te heftig vindt.

We spotten YouTuber Emma Chamberlain met blonde plukken in haar bruine kapsel, dit is één van de vele manieren om het peek-a-boo kapsel te doen. Charli D’Amelio, ook wel de koningin van TikTok genoemd, verfde een deel van haar lokken fuchsia roze. Wij zijn fan.

Je begrijpt het, dit kapsel duikt overal op. Het beste aan alles is dat je deze coupe gemakkelijk zelf fixt. Dat scheelt je dus heel wat centen bij de kapper. Althans, als je licht haar hebt dan. Gekleurde haarverf pakt veel beter op licht haar, wat betekent dat brunettes eerst hun lokken moeten oplichten. En geloof ons, dit laat je liever door je kapper doen.

Is je haar licht genoeg voor een likje kleurrijke verf? Ga er dan voor met de roze, paarse, groene, blauwe, of gele verf. Niets is te gek. Op YouTube vind je tientallen tutorials waarop de peek-a-boo verftechniek op verschillende manieren wordt uitgelegd. Het is geen hogere wiskunde, zelfs de meest onhandige Harrie fixt dit binnen een half uurtje.

Glamour UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Maak kennis met de peek-a-boo haartrend die begon op TikTok, maar nu heel Instagram overneemt
Sluiten