Renée
Renée Food 9 nov 2017

Pepsi lanceert karamel-zeezoutsmaak – zou jij het proberen?

Het Pepsi vs. Coca-Cola-debakel wordt nog altijd net zo serieus genomen als de zogenaamde haat en nijd tussen Amsterdam en Rotterdam, maar laten we voor nu even stellen dat Pepsi eigenlijk gewoon prima smaakt. Dan doelen we wel even op normale Pepsi, want blijkbaar vond de frisdrankproducent het een goed idee om hier een nogal bijzondere smaak aan toe te voegen: karamel-zeezout.

Nu houden we echt wel van cola op z’n tijd en vinden we vrijwel alles het lekkerst met karamel-zeezoutsmaak, maar of dat ook betekent dat we deze twee dingen samen willen zien? Dat misschien niet.

Toch bestaat het echt

Pepsi kreeg goed door dat de karamel-zeezouttrend nog lang niet ten einde is, en besloot daarom na Pepsi met cakesmaak ook deze variant ter wereld te brengen. De cola met cakesmaak zal alleen beschikbaar zijn in Japan en de cola met karamel-zeezoutsmaak wordt naar verwachting ook geen wereldwijde hit: deze wordt voor nu enkel uitgebracht in Amerika.

Hoe gaat het nou smaken?

Waar we enorm voorstander zijn van niet oordelen voordat je het zelf geprobeerd hebt, zeker wanneer het op rare smaakcombinaties aankomt, vinden we dit toch echt een lastige. Want, hoe laat je dit nou geen weeïge smaak krijgen? De Pepsi-variant zal limited edition zijn, minder suiker bevatten dan de standaard cola en daarnaast dessert-achtige natuurlijke en chemische smaken bevatten. Tja, of we daar nou zo wild van worden…

Coca-Cola gaat voor koffiesmaak

Pepsi neemt een risico met de karamelsmaak, maar laten we ook zeker niet Coca-Cola’s nieuwste smaak vergeten: het wereldberoemde colamerk komt zelf met een koffievariant. Ook raar, maar toch klinkt dit voor ons net een tikje logischer. Misschien omdat het geen zoet op zoet verhaal is? Of omdat koffie en cola al connecten vanwege de cafeïne?

Pepsi met karamel-zeezout: zou jij het proberen?

Hypebeast

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Pepsi lanceert karamel-zeezoutsmaak – zou jij het proberen?
Sluiten